Parama dėkojame




Vatikanas kviečia komentuoti nepilnamečių apsaugos gaires

gairesPopiežiškoji nepilnamečių apsaugos komisija pradėjo pasaulinę apklausą apie jos parengtas seksualinio piktnaudžiavimo prevencijos ir ištyrimo gaires. Apklausą sudaro klausimynas keturiomis kalbomis, paskelbtas Popiežiškosios komisijos svetainėje.

Apklausos tikslas – dar labiau sustiprinti pastangas Bažnyčioje sukurti vaikams ir pažeidžiamiems asmenims saugią aplinką. Gegužės pradžioje komisija savo plenarinėje sesijoje patvirtino naujas visuotines gaires kaip apsaugos standartą, kuriuo turėtų vadovautis vietinės bažnyčios visame pasaulyje.

Gaires komisija pasiuntė visoms Vyskupų konferencijoms bei vienuolinėms ir apaštališkojo gyvenimo kongregacijoms, o dabar kviečia visus norinčius prisidėti savo pastabomis internetinėje apklausoje komisijos svetainėje. Komisija surengė apklausą atsižvelgdama į popiežiaus Pranciškaus pasisakymą, jog „pareiga rūpintis ir užtikrinti apsaugą tenka visai Bažnyčiai“.

Pastabos ir klausimyno atsakymai bus apibendrinti ir įtraukti į gautinę Popiežiškosios nepilnamečių apsaugos komisijos seksualinio piktnaudžiavimo prevencijos ir ištyrimo gairių redakciją, kurią komisija žada patvirtinti šių metų pabaigoje. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode