Marcinkevičius




Kauno teisėsauga išaiškino hašišo kontrabandininkus

 

Kauno teisėsauga sulaikė penkių asmenų organizuotą grupę, gabenusią hašišo kontrabandą į Rusiją.

„Bendros policijos ir prokuratūros operacijos metu buvo paimta 94 kilogramai hašišo, kurio vertė beveik 200 tūkst. eurų“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Teisėsaugos duomenimis, narkotikai gabenti iš Europos į Rusiją. Juos bandyta pervežti lengvajame automobilyje įrengtose slėptuvėse automobilio dugne ir prietaisų skydelyje.

Nusikaltimo vykdytojai buvo pasiskirstę vaidmenimis, jie nustatyti vykdant žvalgybinį tyrimą.

„Galėtume išskirti du kurjerius, du organizatorius ir vieną tarpininką. Organizatoriai keliavo atskirai nuo narkotikų, o narkotikai buvo gabenami per Lavoriškių postą. Įdomi detalė, kad kurjeriai keitėsi vaidmenimis ir vienas gabeno iš Vakarų į Lietuvą, o iš Lietuvos į Rytus gabeno kitas asmuo“, – kalbėjo prokuroras.

Visi įtariamieji sulaikyti Lietuvoje, pakeliui į Rusiją.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Daraus Žukausko, trys įtariamieji suimti mėnesiui, dviem skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Trys yra Vilniaus apskrities gyventojai, du yra Kauno gyventojai. Jie yra jau anksčiau teisti, vienas iš jų - už nužudymą, kiti dėl vagysčių“, – sakė D.Žukauskas.

Už narkotikų kontrabandą įtariamiesiems gresia nuo 10 iki 15 metų nelaisvės.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode