Parama dėkojame




Apie Punios šilo ateitį – ministro ir vietos bendruomenės dialogas

 

Rytoj  15 val. Punios šilo girininkijoje (Panemuninkų k., Alytaus r.) aplinkos ministras Kęstutis Navickas susitiks su vietos bendruomenių atstovais. Bus diskutuojama apie Punios šilo ateitį.

„Esu įsitikinęs, kad galima rasti sprendimą, kaip suderinti vietos žmonių poreikius ir gamtos apsaugos tikslus. Iki tikros sengirės turime mažiausiai 50 metų, ir žmogus be pjūklo esminės žalos nepridarys“, – sako Kęstutis Navickas.

Ministras išklausys gyventojų nuogąstavimus ir siūlymus dėl siekio šiam šilui suteikti gamtinio valstybinio rezervato statusą.

Sprendimas išplėsti Punios šilo rezervato teritoriją paremtas ilgamečiais, daugiau kaip pusės amžiaus, stebėjimais ir moksliniais tyrimais. Jo gamtinė ir gamtosauginė vertė, ministro žodžiais, nekelia jokių abejonių, ir tokius unikalius miško masyvus būtina išsaugoti ateities kartoms. Lietuva, pasak Kęstučio Navicko, nėra tokia turtinga vertingiausiais miškais, kad galėtų prarasti unikalų Punios šilą.

Punios šile 2014 m. atlikto gamtinių buveinių inventorizavimo metu buvo išskirtos 79 europinės svarbos buveinės, o jo dalyje, kur ūkinė veikla negalima, yra aukščiausios gamtinės vertės sengirė.

Aplinkos ministerijos infromacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode