Marcinkevičius




Seime – nauji svarstymai, ką laikyti susijusiais žemės pirkėjais

 

Seimas svarstys, ar susiaurinti pernai išplėstą ratą asmenų, kuriems būtų ribojamas dirbamos žemės pirkimas. 

Parlamentarai svarstys pataisas, kuriomis siūloma grąžinti nuo 2014 metų gegužės iki šių metų sausio galiojusią nuostatą, kad perkant dirbamą žemę susijusiais asmenimis būtų laikomi tik sutuoktiniai bei tėvai ir jų nepilnamečiai vaikai. 

Jeigu Seimas pakeitimui pritars, perkant dirbamą žemę, susijusiais asmenimis nebebus laikomi sutuoktinių tėvai.  

Tokią pataisą siūlo trys Kaimo reikalų komiteto nariai „valstiečiai“ Bronius Markauskas ir Andriejus Stančikas, o taip pat konservatorius Kazys Starkevičius. 

Nuo šių metų apskaičiuojant maksimalų leistiną – 500 hektarų – žemės plotą, sumuojamas sutuoktinių, taip pat jų tėvų ir nepilnamečiai vaikų turimas žemės plotas. Pilnamečiai vaikai susijusiais nelaikomi.

Pagal 2014 –aisiais priimtą vadinamąjį saugiklių įstatymą, gyventojas ar su juo susiję asmenys gali įsigyti tiek dirbamos žemės Lietuvoje, kad bendras jiems priklausantis plotas nebūtų didesnis kaip 500 hektarų. Šis ribojimas netaikomas, jeigu žemės įsigyjama gyvulininkystei plėtoti. 

Autorė: Sniegė Balčiūnaitė

 Vilnius, balandžio 17 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode