Marcinkevičius




Švietimo ministras: vien tik egzaminų vertinimas neparodo ugdymo kokybės

neparodoŠvietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas sako, kad vien tik brandos egzaminų vertinimas neparodo mokyklų ugdymo kokybės.

„Jeigu matuosime tik brandos egzaminus ir galutinį tašką, tai tikrai neparodo ugdymo kokybės. Suprantame, kad yra mokyklos, atsirenkančios mokinius ir tai, kad finale galbūt pasiekia geresnius rezultatus, tai tikrai nerodo, kad kažkuri mokykla buvo geresnė“, – trečiadienį žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį sakė G. Jakštas.

Švietimo ministras taip komentavo ugdymo įstaigų reitingą, kurį trečiadienį pristatę žurnalo „Reitingai“ autoriai teigė, kad savivaldybių gimnazijoms darosi sunku konkuruoti su privačiomis mokyklomis.

„Kai mes bandome pamatuoti tik imant dvyliktos klasės rezultatą, kai mokinys mokėsi dvylika metų bendrajam ugdyme, dar kokius trejus–ketverius ikimokykliniam ugdyme, ir sakom kad ten, kur paskutinius dvejus metus praleido, parodo, kas geriau išugdo – tai tikrai ne, turime matyti visą mokinio kelią iki egzamino“, – kalbėjo G. Jakštas.

Pagal paskelbtą gimnazijų reitingą, sudarytą pagal valstybinių brandos egzaminų rezultatus, matematikos dalyke geriausios yra Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazija, Vilniaus licėjus ir Vilniaus M. Biržiškos gimnazija.

Pagal lietuvių kalbos rezultatus pirmauja Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) gimnazija, Vilniaus licėjus ir Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija. Istoriją geriausiai laikė Klaipėdos licėjaus, Vilniaus licėjaus ir Vilniaus Žirmūnų gimnazijos, o biologiją – Vilniaus licėjaus, LSMU gimnazijos ir Vilniaus jėzuitų gimnazijos moksleiviai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode