Sprogimas

Šakšuka – egzotiškas skonis slypi paprastume

Dviem porcijoms reikės: 4 kiaušinių, 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų, 3 pomidorų, 1 paprikos, 1 svogūno, 2 česnako skiltelių, 1 šaukštelio saldžios paprikos, 1 šaukštelio malto kumino bei šiek tiek druskos ir pipirų, o mėgstantiems aštriau – žiupsnelio aitriosios paprikos.

Smulkiai supjaustykite visas daržoves. Tuomet 2-3 min. pakepinkite svogūną ir česnaką, vėliau šalia suberkite likusias daržoves – kepkite, kol šios suminkštės. Į keptuvę suberkite prieskonius ir konservuotus pomidorus – gerai išmaišykite ingredientus, sumažinkite ugnį ir uždėjus dangtį palikite viską troškintis 10 minučių. Tuomet padaže padarykite po vieną duobutę – į kiekvieną iš jų įmuškite kiaušinį. Vėl uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite iki 15 min., priklausomai nuo to, kokį kiaušinio trynį mėgstate labiausiai.

Šakšukos ruošimą gali drąsiai išmėginti ne tik patyrę, bet ir pradedantieji namų virtuvės šefai. Šis receptas dėl daržovių ir baltymų gausos yra tikras energijos užtaisas besiruošiantiems ilgesniam savaitgalio žygiui gamtoje. Ir nors šakšukos gaminimas yra itin paprastas, ant savaitgalio pusryčių stalo ji gali sulaukti gausių artimųjų aplodismentų tiek dėl akis viliojančios išvaizdos, tiek dėl dar nepažinto ir į tolimus kraštus nukeliančio skonio.   

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode