Parama dėkojame




Sprogimas

Vasaros šventė Renave

 Praėjusį šeštadienį Renavo kaimo bendruomenė sukvietė visus į mokyklos sporto aikštyną, kur vyko kaimo vasaros šventė „Renavas – 2016“. Joje netrūko liaudies muzikos ir šokių bei sporto rungčių, kuriose jėgas išbandė visi norintieji.

 

Bus lengviau organizuoti

Šventę pradėjo, linkėdama kuo linksmiau praleisti šį vakarą ir aktyviai burtis į komandas, Renavo bendruomenės tarybos narė Virginija Stonytė. Bendruomenės pirmininkė Roma Jablonskienė palinkėjo visiems šauniai pasišokti, pasportuoti ir būti vieningiems, branginti vieni kitus, didžiuotis savo kaimu. „Mums visiems reikia pabūti kartu, nes šie metai ypatingi: 2016-ieji – Bendruomenių metai“, – sakė R. Jablonskienė ir pasveikino tarybos narę V. Stonytę, kuri tik ką įgijo apeigų ir švenčių organizatoriaus diplomą. „Tikimės, kad ji mūsų kaimą išjudins, nes gavus paramą iš Žemės ūkio ministerijos ir įsigijus renginių įgarsinimo įrangą, renginius organizuoti bus žymiai lengviau“, – kalbėjo Renavo bendruomenės pirmininkė.

Vyko varžybos

Į šventę atvyko ir netikėti svečiai – Eglė ir Darius Ereminai, kurie liaudies dainomis ir šokiais išjudino ir mažesnius, ir didesnius. Po tokio „apšilimo“ atėjo laikas ir įvairioms sporto varžyboms, kurias paruošė ir komentavo bendruomenės tarybos narė Rimantė Jasmontienė bei mokytoja Gražina Mitkuvienė. Susibūrė 6 komandos: „Alfa“, „Ceplius“, „Renaviškiai“, „Šaunuoliai“, „Dvaras“ ir „Fifos“. Pasak R. Jablonskienės, galimybę dalyvauti sporto varžybose turėjo visi: „Džiugu, kad dalyvavo ir kaimyninės Račalių kaimo bendruomenės atstovai. O rungtys buvo pačios įvairiausios: ir kliūčių ruožas, ir smiginis, ir metimas į krepšį, ir kliūtys su dangteliais, ir futbolas, ir virvės traukimas.“ Pirmąją vietą iškovojo „Alfos“ komanda, antri buvo „Cepliai‘, treti liko „Šaunuoliai“. Visi dalyviai apdovanoti saldžiais prizais, o prizininkai – ir medaliais.

 Šventė iki vėlumos

Bendruomenė dėkojo visiems, aktyviai dalyvavusiems šventėje ir prisidėjusiems prie jos organizavimo. Šventės dalyviai galėjo atsigaivinti namine gira, paskanauti žirnių košės. Vaikai paleido į orą daugybę muilo burbulų. Na, ir aišku, kokia šventė be gyvos muzikos ir diskotekos. Savo dainas renaviškiams dovanojo Jolantos ir Renaldo duetas.

     Renginys tęsėsi iki vėlumos, dalyvių neišbaidė nei griaustinis, nei lietus, nei žaibai. Liepos 6 d. visi gyventojai  pakviesti su visa Lietuva kartu giedoti Lietuvos himną prie koplytėlės ant kalnelio, na, o artimiausiuose bendruomenės planuose lietuviškų dainų karaokė vakaras bendruomenės namuose panaudojant iš Žemės ūkio ministerijos skirtų lėšų įsigytą įgarsinimo įrangą.

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode