Parama dėkojame




Žvejai raginami laikytis mėgėjų žvejybos taisyklių

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Mažeikių rajono agentūra organizavo susitikimą su Medžiotojų ir žvejų draugijos (MŽD) Mažeikių skyriaus pirmininku Egidijumi Virkučiu. Susitikimo metu informuota apie Mažeikių rajone nustatomus mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus. Aptarta būtinybė sustiprinti vandens telkinių kontrolę (tiek valstybinių, tiek MŽD išsinuomotų).

 

Aplinkosaugininkai su MŽD pirmininku aptarė žuvų išteklių kontrolės reidų grafikus, o taip pat sutarė, kad pirmininkas informuos MŽD narius apie taisyklių pasikeitimus ir paragins jų laikytis.

Praėjusią savaitę asociacijos – žvejų klubas ,,Žemaitijos žvejai“ suorganizavo spiningavimo varžybas Plinkšių ežere. MŽD pirmininkas Egidijus Virkutis ir varžybų organizatorius visus žvejus informavo apie žūklės tvarką ir taisykles. Žvejams priminta, kad žvejybos metu galima sugauti 3 lydekas, kurių ilgis nemažesnis kaip 45 cm. Taip pat buvo priminta, kad radus neteisėtai pastatytus tinklus reikia nedelsiant informuoti ŠRAAD Mažeikių rajono agentūrą.

Varžybų metu statomų tinklų rasta nebuvo. Tačiau ne vienas žvejys galėjo pasigirti tinkamai sugautu puikiu laimikiu.

Artūras KONDERAUSKAS

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode