Sprogimas

„Klaipėdos licėjaus“ vadovė nuteista dėl korupcinių nusikaltimų

Klaipėdos apygardos teismas pripažino VšĮ „Klaipėdos licėjus“ dalininkę ir direktorę R. K. kalta dėl korupcinių veikų ir skyrė jai subendrintą 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo 2 metams.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai, jį organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis VšĮ „Klaipėdos licėjus“ dalininkė ir direktorė R. K., būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, siekė turtinės ir kitokios asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi bei apgaule pasisavino ir iššvaistė didelės vertės svetimą turtą, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, klastojo dokumentus.

STT Klaipėdos valdybos pareigūnų atlikto tyrimo duomenimis, R. K. leido licėjaus lėšas asmeninėms reikmėms, apmokėjo asmeninių baldų ir techninės įrangos įsigijimą, butų remonto darbus ir pan. Dėl tokių veiksmų valstybė ir VšĮ „Klaipėdos licėjus“ patyrė didelę žalą  beveik 30 tūkst. eurų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

STT nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode