Parama dėkojame




G. Nausėda ragina stiprinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, panaudoti įšaldytą turtą

panaudotiAntrus metus tęsiantis Rusijos karui kaimyninėje šalyje, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ragina stiprinti sankcijas Kremliui ir Minskui, panaudoti įšaldytą turtą Ukrainos atstatymui.

„Turime remti Ukrainą iki pergalės teikiant įvairią finansinę, karinę, humanitarinę paramą, stiprinant sankcijas Rusijai ir jos bendrininkei Baltarusijai, reikalauti agresorės Rusijos atsakomybės už karo ir agresijos nusikaltimus, panaudoti užšaldytą Rusijos turtą Ukrainos atstatymui“, – antradienį po susitikimo su Maltos prezidentu George'u Vella (Džordžu Vela) sakė G. Nausėda.

„Europos saugumo ateitis sprendžiama šiandien būtent Ukrainoje“, – pridūrė jis.

Europos Vadovų Taryba pernai gruodį sutarė pradėti narystės Bendrijoje derybas su Ukraina ir Moldova ir suteikė šioms šalims kandidačių statusą.

G. Nausėda ragino užbaigti šį procesą ir pridūrė manantis, kad tokiu būdu bus išplečiama „laisvės, demokratijos ir teisės viršenybės erdvė“.

Tuo metu Maltos prezidentas teigė, kad antrus metus besitęsiantis Rusijos puolimas prieš civilius gyventojus ir Ukrainos infrastruktūrą yra dar vienas priminimas apie neteisėtą karą ir agresiją, vykdomą visiškai pažeidžiant tarptautinę teisę.

„Labai aiškiai suprantu, kokį poveikį karas daro pačiai Lietuvai“, – sakė G. Vella.

„Jūsų pačių saugumui ir stabilumui nuolat kyla grėsmė“, – kalbėjo jis.

Maltos vadovas taip pat pasmerkė pernai spalį islamistų judėjimo „Hamas“ įvykdytą išpuolį prieš Izraelį, taip pat neproporcingus žydų valstybės atsakomuosius veiksmus Gazos Ruože, dėl kurių žuvo dešimtys tūkstančių žmonių, daugiausia moterys ir vaikai.

G. Nausėda kalbėjo besitikintis, kad diplomatinių santykių trisdešimtmetį mininčios Lietuva ir Malta išnaudos esamą ekonominio bendradarbiavimo potencialą, toliau plėtos ryšius informacinių ir finansinių technologijų, gyvybės mokslų, žaliosios energetikos sektoriuose.

„Kultūrinis bendradarbiavimas ir turizmas – dar viena sritis, kurioje, tikiu, atsiras gražių bendradarbiavimo projektų pavyzdžių“, – sakė prezidentas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode