Parama dėkojame




VSAT ir policija ruošiasi galimiems nesklandumams pasienyje su Lenkija

sulenkijaLenkijos ūkininkams nuo kovo 1 dienos ketinant savaitę blokuoti kelią Lietuvos-Lenkijos pasienyje, Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) ir Lietuvos policija sako renkančios informaciją ir ruošiasi galimoms  automobilių eilėms bei kitiems nesklandumams Lietuvos pusėje.

„Ruošiamės, bet kol kas renkam informaciją, kol neaišku iki galo, kaip kas bus, tai keičiamės informacija su kolegomis iš Lenkijos, su pasieniečiais ir, priklausomai nuo to, kas vyks, ir būsime pasiruošę. (...) Dabar nespėliokim, nes neaišku kas ten vyks ir kokia bus situacija“, – antradienį BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

„Kol kas ta informacija renkama, laikomas kontaktas su Lenkijos pasieniečiais“, – BNS teigė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Jis pridūrė, jog patirties reaguojant į panašius įvykius Lietuvos tarnybos turi, todėl yra pasiruošusios.

„Jeigu Lietuvos pusėje atsirastų kažkokių nesklandumų, eilių ir panašiai, tai mes, kaip ir yra buvę tokių situacijų, kad Lenkijos pusėj avarija įvyko, vilkikas užtvėrė, susidarė pas mus eilės ar pandemija būdavo, (...) jei atsirastų kažkoks poreikis, tai mes tikrai pagelbėtume policijai – ar pareguliuoti eismą, ar kažkokią tvarką (...). Tos praktikos, jos yra, ir pagal situaciją būtų reaguojama“, – aiškino G. Mišutis.

Nuo kovo 1 dienos Lenkijos ūkininkai ruošiasi blokuoti kelią ties buvusiu Kalvarijos-Budzisko pasienio punktu. Planuojama, kad blokada truks apie savaitę.

Protesto organizatorius Karolis Pieczynskis (Karolis Piečynskis) LRT radijui pirmadienį sakė, kad Lenkijos protestuotojai kartu su pareigūnais tikrins, kas vilkikais vežama per Lietuvos-Lenkijos sieną, tačiau privačių automobilių eismo netrukdys.

„Linavos“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas pirmadienį BNSteigė, kad blokuodami pagrindinį pasienio kelią ūkininkai padarys didelės žalos Lietuvai, o automobilių ir vilkikų eilės gali nusidriekti ir iki keliasdešimt kilometrų. 

Praėjusį antradienį Lenkijos ūkininkai pradėjo naują protestų bangą – užblokavo apie 100 kelių, vedančių į pasienį su Ukraina, ir neleistinai atidarė du ukrainiečių prekinius geležinkelio vagonus Medykos pasienio punkte.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode