Parama dėkojame




Aplinkosaugininkai pradėjo neplaninį patikrinimą dėl gaisro atliekų rūšiavimo „Ecoservice“

neplaniniAplinkos apsaugos departamentas (AAD) pirmadienį pradėjo neplaninį patikrinimą dėl gaisro atliekų rūšiavimo įmonėje „Ecoservice“ prie Gariūnų, kur šeštadienį kilo didelis gaisras.

Departamentas pranešė, kad šio patikrinimo metu bus matuojami sudegusių atliekų kiekiai ir vėliau „bus vertinama aplinkai padaryta žala, kurią UAB „Ecoservice“ turės atlyginti“.

AAD teigimu, po dviejų dienų besitęsiančio gaisro pirminiais duomenimis, įmonėje gaisras kilo atliekų krūvoje lauke, vėliau gaisras išplito į du teritorijoje esančius pastatus.

Gaisras sostinėje netoli Gariūnų turgavietės esančioje bendrovės teritorijoje kilo šeštadienio rytą, šeštadienio vakarą jis buvo lokalizuotas.

Ugniagesių gelbėtojų pajėgos pirmadienį priešpiet dar budėjo „Ecoservice“ teritorijoje, gesino atsirandančius židinius, vyko baigiamieji gaisro gesinimo darbai.

Pranešimas apie gaisrą buvo gautas šeštadienį 10.23 val., jį gesino didelės ugniagesių pajėgos. Miestas dėl dūmų smarkiai nenukentėjo, nes vėjas juos nešė į kitą pusę. Nukentėjusių žmonių nebuvo.

Gaisro vietoje dirbo aplinkos apsaugos specialistai, anot jų, taršos mastas, aplinkai padaryta žala, taip pat ir tai, ar bendrovė laikėsi saugumo reikalavimų, paaiškės po tyrimų.

„Ecoservice“ informavo, kad bendrovei priklausančiame rūšiavimo centre degė nepavojingos atliekos, įmonė dėl gaisro pradėjo vidinį tyrimą. Bendrovė teigia teikianti paslaugas įprastai, bendradarbiaujanti su pareigūnais bei institucijomis.

„Ecoservice“ taip pat tvirtina, kad atliekų kiekių apskaita įmonėje vykdoma laikantis reikalavimų, o kilusio gaisro vietoje buvęs atliekų kiekis neviršijo leistino pagal turimą leidimą.

Dėl gaisro Vilniaus apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode