Marcinkevičius




Pertvarkomi vieni didžiausių Panevėžio vaikų globos namai: pirmieji 12 vaikų gyvens bendruomenėje

Pertvarkomi dar vieni valstybiniai vaikų globos namai – Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namai. Pirmieji dvylika vaikų apsigyveno atskiruose butuose Panevėžio mieste.

„Tikiu, kad namų aplinka padės vaikams pajusti tą kasdienį šeimyninį gyvenimo skonį ir padės ateityje tapti šauniausiais ir aktyviais visuomenės nariais“, - pabrėžė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Vaikams ir toliau bus užtikrintas psichologo, neformaliojo švietimo ir vaikų užimtumo paslaugų teikimas, tik vaikai gyvens artimoje šeimai aplinkoje ir bendruomenėje, sudarant jiems sąlygas geriau integruotis į visuomenę ir pasirengti savarankiškam gyvenimui.

Pertvarkomuose Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namuose ilgalaikę (trumpalaikę) socialinę globą gauna 105 vaikai.

Primename, pernai rugpjūčio 31 d. uždaryti Marijampolės vaikų globos namai „Putinas“, o prieš pat naujus metus į bendruomenę persikėlė ir Pabradės vaikų globos namų vaikai.  

Iš viso iki 2020 metų planuojama pertvarkyti 27 globos įstaigas, institucinę globą pakeitus įvairaus tipo kokybiškomis bendruomeninėmis paslaugomis.

SADM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode