Parama dėkojame




Loterijose sukčiavusi Utenos gyventoja turės atlyginti beveik 31 tūkst. eurų žalą

sttsttLoterijose sukčiavusi Utenos spaudos kiosko darbuotoja turės atlyginti beveik 31 tūkst. eurų žalą, penktadienį pranešė prokuratūra.

Anot prokuratūros, į teisėsaugos pareigūnus loterijas organizuojančios ir jų bilietus platinančios bendrovės atstovai kreipėsi atlikę vidinį patikrinimą ir nustatę, kad viename spaudos kioske Utenoje yra išmokėta itin daug pinigų už neva laimėjusius loterijos bilietus.

Kilus įtarimams, kad viena buvusi šio spaudos kiosko darbuotoja apgaule, klastodama momentinių loterijų bilietų patikrinimo kodus, per šiek tiek daugiau nei vienerius metus galėjo pasisavinti virš 30 tūkst. eurų, skirtų laimėjimams išmokėti, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iš pradžių kategoriškai neigusi savo kaltę, vėliau 39-erių Utenos gyventoja prisipažino, kad pasinaudojusi darbe sukauptomis specifinėmis žiniomis apie loterijos bilietus, apgaudama kompiuterinę sistemą, daugiau nei metus savinosi pinigus, kuriuos išleisdavo savo poreikiams.

Panevėžio apygardos prokuratūra šį mėnesį gavo loterijas organizavusios bendrovės atstovų prašymą nutraukti ikiteisminį tyrimą, nes bendrovė susitaikė su įtariamąja ir sudarė susitarimą dėl žalos – 30 995 eurų – atlyginimo dalimis.

Utenos gyventojai bus taikoma baudžiamojo poveikio priemonė – 350 eurų dydžio įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Tyrimą atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė.

STT nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode