Sprogimas

Praktinius mokymus atnaujinančios vairavimo mokyklos raginamos nemokamai testuoti instruktorius

Nuo kovo 10 d. praktinį vairuotojų mokymą atnaujinančios vairavimo mokyklos turi galimybę nemokamai dėl COVID-19 testuoti savo vairavimo instruktorius. Savanoriškai atliekami testai yra vienas iš būdų užkirsti kelią koronaviruso ir pavojingų jo atmainų plitimui.

Profilaktiniai nemokami tyrimai atliekami vairavimo praktinius mokymus vykdantiems asmenims, turintiems tiesioginį kontaktą su kitais asmenimis. Vairavimo instruktoriai gali pasirinkti vietą, kur bus testuojami, užsiregistravę telefonu 1808 arba užpildę elektroninę formą tinklalapyje https://1808.lt/.

Galimybė vykdyti praktinį vairuotojų mokymą ir egzaminavimą grąžinama paliekant reikalavimą laikytis ekstremaliųjų situacijų operacijų vadovo patvirtintų maksimalių saugumo reikalavimų.

Vienas tokių – būtinybė visiems praktinių mokymų bei egzaminų dalyviams dėvėti respiratorius. Respiratoriai neprivalomi tik AM, A1, A2, A ir B1 kategorijų vairuotojams ir instruktoriams, kai mokinys ir vairavimo instruktorius ar egzaminuotojas važiuoja skirtingomis transporto priemonėmis. Taip pat leidžiama nedėvėti respiratorių tiems asmenims, kurių sveikatos būklei jie galėtų pakenkti. Tokiais atvejais rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

Be to, rekomenduojama, kad į praktinius mokymus būtų registruojama nekontaktiniu būdu, tačiau, jei tai neįmanoma, būtina laikytis saugaus – ne mažesnio nei 2 metrų atstumo. Taip pat transporto priemonėje gali būti tik vienas mokinys ir instruktorius arba egzaminuotojas.

Visiems praktinių mokymų ar egzaminų dalyviams turi būti matuojama kūno temperatūra. Jai pakilus – draudžiama dalyvauti mokymuose arba egzaminuose.

Operacijų vadovo sprendimu į praktinius mokymus arba egzaminus draudžiama atvykti asmenims, kurie privalo izoliuotis.

Po kiekvieno užsiėmimo transporto priemonės privalo būti dezinfekuojamos ir išvėdinamos. 

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode