Sprogimas

Ir toliau skiriamas dėmesys infrastruktūros gerinimui visoje šalyje

Dusetose, Zarasų rajone numatoma išplėsti pėsčiųjų takų tinklą ir pagerinti vietos gyventojų susisiekimo sąlygas, didinti mobilumą, mažinti aplinkos taršą. Šiuo metu dalis Vilniaus gatvės šaligatvio yra labai blogos būklės, kita dalis jau sutvarkyta, tad įgyvendinus projektą bus praplėstas pėsčiųjų tinklas Dusetų mieste.

Bendra projekto vertė 48.876,56 Eur, skirta ES struktūrinių fondų lėšų 41.544,07 Eur.

Biržuose taip pat bus įrengtas pėsčiųjų ir dviračių takas, kuris pagerins pėsčiųjų ir dviratininkų susisiekimo sąlygas, nes nuo J. Basanavičiaus gatvės iki Jaunimo gatvės sankirtos su Atgimimo gatve rekonstruota tako atkarpa sudarys puikias sąlygas dviratininkams ir pėstiesiems saugiai pasiekti norimą vietą.

Bendra projekto vertė 40.873,35 Eur, skirta ES struktūrinių fondų lėšų 17.810,90 Eur.

Širvintų gyventojai netrukus taip pat turės galimybę daugiau keliauti pėsčiomis arba rinktis ne automobilius, o dviračius. Musninkų gatvėje bus įrengtas pėsčiųjų ir dviračių takas, kuris yra itin aktualus vaikams ir jaunimui, suaugusiems asmenims, Širvintų miesto ir iš aplinkinių gyvenviečių atvykstantiems asmenims. Šia gatve gyventojai nuolatos eina, važiuoja į darbą, mokymo įstaigas, ligoninę, įvairias miesto vietas. Sutvarkyta susisiekimo infrastruktūra pagerins vietos infrastruktūrą, kartu pagerės socialinė ir aplinkosauginė Širvintų miesto aplinka.

Bendra projekto vertė 87.178,74 Eur, skirta ES struktūrinių fondų lėšų 68.921,19 Eur.

Klaipėdoje planuojama rekonstruoti Klaipėdos senamiesčio Sukilėlių gatvės atkarpą nuo sankryžos su Daržų iki sankryžos su Turgaus gatve ir Teatro gatvę nuo Žvejų iki Turgaus gatvės. Atlikus rekonstrukcijos darbus bus įrengta kokybiška danga  (paklotos senamiesčio grindiniui keliamus reikalavimus atitinkančios dangos (dalyje vietų ketinama panaudoti esamus akmenis),  rekonstruota lietaus nuotekų sistema, įrengtas apšvietimas.

Bendra projekto vertė 1.085.941,66 Eur, Europos regioninės plėtros fondo lėšos  500.000,00 Eur.

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode