Sprogimas

Kompensacijoms už taršius automobilius įsigyjant paspirtukus ar dviračius – dar 3 mln. eurų

Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) šiandien pratęsė kvietimą teikti paraiškas kompensacijoms už sunaikintą taršų automobilį įsigyjant mažataršę judumo priemonę – elektrinį paspirtuką, įprastą ar elektrinį dviratį, elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą arba viešojo transporto metinį bilietą.

 

Šioms kompensacinėms išmokoms Aplinkos ministerija papildomai skyrė 3 mln. eurų iš Klimato kaitos programos lėšų.

Gyventojai paraiškas kompensacijai gauti gali teikti tik elektroniniu būdu per informacinę sistemą APVIS. Jos bus priimamos, kol pakaks skirtų papildomų lėšų, bet ne ilgiau kaip iki 2021 m. vasario 1 d.

Kompensacijos dydis apskaičiuojamas pagal faktiškai patirtas išlaidas, neviršijant nustatytų maksimalių sumų ir bendros 1 tūkst. eurų kompensacijos sumos. Nustatytus kriterijus atitikusio sunaikinto taršaus automobilio savininkas gali gauti iki 310 eurų kompensaciją už metinį viešojo transporto bilietą, iki 400 eurų – už paprastą dviratį arba elektrinį paspirtuką, iki 700 eurų – už elektrinį dviratį, iki 1 tūkst. eurų – už elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą.

Per 4 mėnesius nuo šio kvietimo teikti paraiškas pradžios iki tol, kol pakako iš Klimato kaitos programos šiai paramai skirtų 5 mln. eurų, APVA gavo 5620 gyventojų prašymų. Šios dienos duomenimis, kompensacijos jau išmokėtos 3545 gyventojams už 3,17 mln. eurų.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode