Sprogimas

Jaroslavas Narkevičius: dėl karantino periodinio profesinio mokymo kursus vairuotojai galės baigti vėliau

Reaguodama į COVID-19 keliamą pavojų, Susisiekimo ministerija pratęsia vairuotojų periodinių profesinių mokymų baigimo terminą. Krovinius ar keleivius komerciniais tikslais vežantys vairuotojai, kuriems šių mokymų terminas baigiasi karantino metu, galės juos baigti pasibaigus karantinui ir dar 30 kalendorinių dienų po jo.

„Kol šalyje paskelbtas karantinas, svarbiausia visų mūsų užduotis yra pasirūpinti savo ir aplinkinių saugumu, – sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius. – Todėl šiuo sudėtingu metu daugiau dėmesio skiriame vairuotojams ir suteikiame galimybę tiems, kurie veža krovinius ar keleivius komerciniais tikslais, periodinius profesinius mokymus baigti vėliau, po karantino.“

C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE kategorijų motorinių transporto priemonių vairuotojai, kuriems karantino metu baigiasi terminas išklausyti periodinio profesinio mokymo kursus ir kurie dėl šalyje susiklosčiusios sudėtingos situacijos negali įvykdyti šios prievolės, galės šiuos kursus baigti vėliau. Privalomųjų periodinių profesinių mokymų baigimo terminas pratęsiamas visam karantino ir dar 30 kalendorinių dienų po jo laikotarpiui.

Susisiekimo ministerija primena, kad periodinio profesinio mokymo kursus, dar vadinamus periodiniais 95 kodo kursais, kas penkerius metus privalo išklausyti C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE kategorijų motorinių transporto priemonių vairuotojai, vežantys krovinius ar keleivius komerciniais tikslais.

Transporto srityje taikyti išskirtines priemones, skirtas kovoti su COVID-19 plitimu, numato Europos Komisijos Mobilumo ir transporto generalinis direktoratas. Viena iš Europos Sąjungoje numatomų priemonių – galimybė dėl karantino pratęsti vadinamojo 95 kodo galiojimą protingam laikotarpiui.

Susisiekimo ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode