Sprogimas

Pasibaigus automobilių techninės apžiūros galiojimui, ją bus galima atlikti po karantino

Pasibaigus automobilių techninės apžiūros galiojimo terminui, ją bus galima atlikti per 30 kalendorinių dienų po karantino pabaigos, penktadienį pranešė Susisiekimo ministerija. 

„Plintant koronavirusinei infekcijai COVID-19 ir Lietuvoje paskelbus karantiną, daugelis vairuotojų nerimauja dėl saugumo atliekant automobilio techninę apžiūrą. Be to, dalis žmonių priversti izoliuotis ir turi vengti kontaktų su kitais žmonėmis. Suprasdami susidariusią situaciją ir siekdami užtikrinti tiek vairuotojų, tiek techninių apžiūrų kontrolierių saugumą, suteikiame galimybę atidėti privalomų techninių apžiūrų terminą dar mėnesiui po karantino pabaigos“, – sakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Techninę apžiūrą teikiančios įmonės dirba nenutrūkstamai ir karantino laikotarpiu, tad apžiūrą galima atlikti ir šiuo metu, tačiau siekiant apsaugoti techninės apžiūros kontrolierių sveikatą, bus ribojamas jų patekimas į automobilio vidų ir kontaktas su vairuotoju. 

Karantino laikotarpiu nebus vertinama automobilio vidaus įranga ir privalomosios saugos priemonės  – gesintuvai, trikampiai avarinio sustojimo ženklai, pirmosios pagalbos rinkiniai. Į automobilio vidų apžiūrą atliekantys specialistai pateks tik tikrindami automobilio stabdžius ir vairo mechanizmą.

Autorius Margiris Meilutis

Vilnius, balandžio 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode