Parama dėkojame




Sprogimas

Greičio mėgėjams – pareigūnų apynasris: į kelius išrieda nežymėti automobiliai, atsiras dar 130 vidutinio greičio ruožų

Policija  planuoja įsigyti kelias dešimtis nežymėtų automobilių. Pareigūnai sako, tai viena veiksmingiausių greičio kontrolei stiprinti skirtų priemonių. Kitais metais, planuojama, atsiras ir dar 130 vidutinio greičio ruožų, taip pat pusšimtis stacionarių greičio matuoklių. Dar trisdešimt tokių įrenginių žadama sumontuoti ir sostinės gatvėse.

Vos išvažiavus į kelią, nežymėtas policijos automobilis vieną po kito fiksuoja pažeidimus. ir ne tik viršijusius greitį, bet ir neturinčius techninės apžiūros ar privalomojo draudimo.

Pareigūnai pabrėžia, kad jų turimus kelis tokius išskirtinius automobilius daugelis vairuotojų jau žino, todėl pamatę, greitį dar iš tolo sumažina.

„Daug kas žino. Šypsosi, gal kiti ir ne, nes jau gavę baudas“, – pasakoja dirbantis pareigūnas.

Įprastai nedideli pažeidimai išsiunčiami automatiniu būdu, tačiau pastebėjus chuliganišką vairavimą ar skubantį motociklininką, tenka vytis, ir vietoje išrašyti baudą.

Tačiau nebaudžiamai skraidyti mieste ar užmiesčio keliuose jau artimiausiu metu bus sudėtingiau. Dar šiemet policija planuoja pirkti 10 naujų įvairių markių nežymėtų automobilių, dar tiek kitąmet.

„Paprasta, elementari mašina, ne ypatingai galingu varikliu, ne kažkokia persekioti reikia, bet ta, kuri kasdien važiuoja. Tik reikėtų atkreipti, kad tai nėra vien tiktai greičio matavimas, yra chuliganiško vairavimo fiksavimas, yra ir kalbėjimas mobiliais telefonais+ važiavimas per raudoną šviesą“, – sako policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

Policija primena, kad netrukus pradės naudoti ir neseniai įsigytus mobiliuosius greičio matuoklius. Tokių beveik 40, o pažeidimus jie ims fiksuoti po naujųjų, pradėjus veikti automatinei baudų išrašymo sistemai.

Prie jos bus prijungti visi šalies keliuose veikiantys matuokliai.

Pavyzdžiui, ir 18 įrengtų sostinėje, dar 30 planuojama atsiras po metų.

„Skaičius 30 yra pasirinktas būtent pagal dažniausias vietas, kur vyksta eismo įvykiai, tai nėra atsitiktinis skaičius. Tai yra buvo nagrinėjami būtent 16-18 metų eismo įvykių statistika Vilniaus mieste. Remiantis šia statistika, buvo pasirinktas toks skaičius“, – sako Vilniaus eismo organizavimo departamento vadovas Aleksejus Apanovičius.

Tačiau didžiausias pokytis laukia užmiesčio keliuose. Čia turėtų atsirasti dar 130 vidutinio greičio ruožų. Šiuo metu veikiantys 25 per mėnesį fiksuoja apie 200 tūkstančių pažeidimų.

„Statistika šiek tiek yra mažėjanti, reiškiasi. Vairuotojai jau atkreipė dėmesį, kad bus matuojamas greitis ir kadangi pažeidimų šiek tiek mažėja, lyginant su pačia pirmais mėnesiais įrengtais vairuotojai įvertina tą aplinkybę ir laikosi taisyklių eismo tvarkingiau“, – teigia Automobilių kelių direkcijos atstovas.

Daugiausia gyvenvietėse žadama pastatyti ir dar 60 stacionarių matuoklių.

Skaičiuojama, kad kone pusę avarijų šalies keliuose įvyksta dėl nepasirinkto saugaus greičio.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode