Sprogimas

„Ford“ pristato atnaujintą „Kuga“ ir atgaivintą „Puma“ modelius

 

„Ford“ užpildo savo modelių liniją visų klasių SUV modeliais. Balandžio pradžioje surengtame naujos koncerno strategijos Europoje pristatyme buvo parodytas naujos kartos „Kuga“ ir beveik parodytas atgimęs „Puma“ modelis – šįkart miesto visureigio pavidalu, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Mažos klasės „EcoSport“, C klasės „Kuga“, vidutinės klasės „Edge“, naujasis didelis „Explorer Plug-In Hybrid“ ir galiausiai iš naujo intriguojanti „Puma“, besišliejanti prie mažesnės klasės SUV – „Ford“ Europoje turės jau penkis miesto visureigių modelius.

Abu nauji automobiliai, „Kuga“ ir „Puma“, gaus naujas hibridines jėgaines, kurios tampa privalomu naujų „Ford“ modelių atributu.

„Kuga“ Europoje išlieka vienu svarbiausių ir populiariausių koncerno modelių, laikomu ir vienu geriausių klasėje pagal vairavimo kokybę ir kainos/kokybės santykį. Amsterdame parodytas trečiosios kartos „Kuga“ kokybės kartelę, panašu, kilstelės dar aukščiau.

„Kuga“ išvaizda savo elegancija ir harmonija nenusileidžia neseniai debiutavusiam „Focus“, o savo modifikacijų gausa dargi atrodo turtingesnis – bus galima užsisakyti „mild-hybrid“ arba klasikinę hibridinę jėgainę, įkraunamą hibridą, „Titanium“ komplektaciją, „St-Line“ sportinę komplektaciją ir prabangią versiją „Vignale“.

Pirkėjams palikta rinktis iš 1,5 ir 2 litrų darbinio tūrio „EcoBlue“ dyzelinių ir 2 litrų darbinio tūrio „EcoBoost“ benzininio variklių. Taip pat debiutuoja nauja 8 laipsnių automatinė pavarų dėžė.

Beje, „Kuga“ bus pirmasis Europoje „Ford“ modelis su įkraunama hibridine jėgaine. Ją sudaro 2,5 litro darbinio tūrio benzininis variklis, elektros variklis ir generatorius bei 14.4 kWh ličio-jonų akumuliatorius. Jėgainė generuoja 225 AG galią, o „Kuga“, varomas vien elektra, gali nuvažiuoti 50 kilometrų.

Tokia architektūra leidžia sutaupyti iki 1,2 l degalų 100 kilometrų kelio ir anglies dvideginio emisiją sumažinti 29 g/km.

Vairuotojo ir keleivių patogumui „Kuga“ turės SYNC3 balsu valdomą komunikacijos sistemą, „FordPass Connect“ modemą lokaliam bevieliam tinklui valdyti, 8 colių liečiamąjį ekraną ir „Bang &Olufsen“ garso sistemą.

Taip pat naujos kartos virtualųjį prietaisų skydelį, kuriame naudojama „true color“ technologija leidžia sukurti ryškų ir kontrastingą vaizdą.

„Naujos kartos „Kuga“ yra mūsų naujos automobilio konstravimo architektūros, kurios pagrindas – vairuotojo ir keleivių poreikiai, pavyzdys. Kurdami „Kuga“ itin daug dėmesio skyrėme klientų poreikių nustatymui ir patenkinimui.

Galima sakyti, kad šis SUV sukurtas kartu su jo būsimais vartotojais“, – sakė „Ford of Europe“ prezidentas Stuartas Rowley.

Versijos su visais varančiaisiais ratais bus komplektuojamos su „Ford Intelligent All-Wheel Drive“ sistema. Taip pat transmisija pirmą kartą praturtinta važiavimo režimo pasirinkimu.

Šalia įprasto, sportinio ir ekonominio režimo, bus galima rinktis slidaus kelio ir sniego/smėlio režimus, kurie, parinkdami optimalų traukos ir pavarų dėžės darbo balansą, padės įveikti sunkesnes kelio atkarpas.

Naujoji „Kuga“ Lietuvoje turėtų pasirodyti šių metų pabaigoje.

Tuo tarpu „Puma“ debiutas Amsterdame kol kas labiau priminė gundymą. Tačiau akivaizdu, kad buvusios mažos klasės sportinės kupė „Puma“ inkarnacija nepraėjo be radikalių pakitimų.

Iš vienintelės nuotraukos kol kas galima spręsti, kad tai – sportiškas, elegantiškas, kompaktiškas miesto visureigis. „Ford“ dar priduria, kad tai bus didžiausią bagažo skyriaus tūrį savo klasėje turintis ir „mild-hybrid“ technologijos jėgaine aprūpintas automobilis.

„Jo konstrukcija nestandartiška, jame gausu inovatyvių sprendimų. Jis tiks lėtai važiuoti vakarinėmis miesto gatvėmis, traukiant praeivių žvilgsnius ir lengvai pervežant daiktus iš vienos vietos į kitą. Universalus, progresyvus, gundantis. Gali būti, kad tai bus gražiausias automobilis iš jūsų turėtų“, – intrigavo S. Rowley.

„Puma“ turės unikalią bagažinės tūrio transformavimo sistemą. Šiame miesto visureigyje bus montuojama 155 AG galios „Ford EcoBoost Hybrid“ jėgainė – 1 litro darbinio tūrio benzininis variklis, praturtintas integruotu starteriu-generatoriumi bei 48 voltų ličio-jonų akumuliatoriumi. Elektros galia bus naudojama įsibėgėjimui bei lėtam važiavimui miesto sąlygomis.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode