Sprogimas

„Jūsų sveikatai“ (II): Natūralioji medicina nėra visai nepavojinga

Rekomendacijos ir perspėjimai

Nepavojingos medicinos nėra; iš tikrųjų fitoterapija gali būti pavojinga, jeigu ji taikoma netinkamai. Vienas rusmenių antpilo puodelis gali numarinti tvirtą vyrą.

Būtinai prašykite vaistininko, turinčio žolininko diplomą (toks diplomas Prancūzijoje įgyjamas įsigaliojus 1941 metų įstatymui), patarimo. Jis tikrai gebės jums patarti. Jei kiltų bent menkiausia abejonė dėl gautos informacijos arba dėl jums siūlomų konkrečių produktų kokybės, protingiausia būtų jų atsisakyti (pavyzdžiui, kai ketinate pirkti augalų internetu).

Gydytojo diagnozė

Prieš ko nors imantis labai svarbu žinoti tikslią ligos diagnozę, tad pirmiausia reikia kreiptis į gydytoją. Gydytojo pareiga – ne tuojau pat išrašyti jums receptą, o pirmiau nustatyti diagnozę ir tik tada jį rašyti. Tad visada klauskite gydytojo, kodėl jis skiria jums būtent tokius vaistus ir kokia yra jo strategija.

Jei diagnozė neteisinga, tai ir gydymas netinkamas, o padariniai gali būti katastrofiški. Pavyzdžiui, menopauzę išgyvenanti moteris, pastebėjusi kraujavimą iš lytinių organų, gali prašyti patarimo savo draugės, kuri „nusimano apie augalus“. Šioji patars jai vartoti trikertės žvaginės (Capsella bursa-pastoris) produktus. Moteris paklausys patarimo, kraujavimas liausis, ir ji manys esanti sveika. Iš tikrųjų situacija gali būti daug rimtesnė, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Ta moteris nepasikonsultavo su gydytoju, jos niekas neapžiūrėjo, nepalpavo. Ji nebuvo tirta echoskopu, nežino, kad galbūt serga gimdos vėžiu, o kraujavimas gali būti vienas iš klinikinių šios ligos simptomų. Tad šiuo konkrečiu atveju, pradėjus gerti Capsella bursa-pastoris,kraujavimas liovėsi, nes trikertės žvaginės labai veiksmingai stabdo kraujavimą iš gimdos, bet tikrai negydo gimdos vėžio! Moteris manys, kad pasveiko, ir tik vėliau sužinos tikrąją diagnozę, tad gydymas vėluos, o tai gali būti lemtinga.

Nepersistenkite

Geriau po truputį, bet dažnai, negu daug ir iš karto. Kaip ir sportuojant, kasdien nuolat stebint savo kūną, jums tikrai pavyks suvaldyti prasidedančius patologinius pakitimus. Jei ko nors griebsitės staiga ir be saiko, dirbtinai pristabdysite organizme vykstančius procesus, nutraukus bus sudėtinga viską pradėti iš naujo. Jei jums, norinčiam, pavyzdžiui, pristabdyti organizmo senėjimą, patarsiu gerti raudonosios arbatos (rooibos) antpilo, tai nereikš, kad turite jos gerti 3 mėnesius po 3 litrus kasdien ir tik tada nustosite senti. Svarbu, kad jūs įprastumėte nuolat vartoti raudonąją arbatą ir gertumėte jos metai iš metų kiekvieną rytą. Tik tada galite tikėtis sulaukti gerų rezultatų.

Bet jei jūsų organizmas linkęs į aukštą kraujospūdį ir jei jūs geriate kavos kiekvieną dieną jau 20 metų, patologiniai reiškiniai greičiausiai prasidės sulaukus keturiasdešimt penkerių, o ne septyniasdešimt penkerių. Paskaičiuokite, jūs prarasite trisdešimt metų patogaus gyvenimo be cheminių preparatų, būtinų aukštam kraujospūdžiui reguliuoti.

Ypač atsargiai elkitės su eteriniais aliejais

Jei norite, kad namuose sklistų geras kvapas, galite naudoti eterinius aliejus. Tai šimtaprocentiniai – natūralūs, sveiki – produktai ir, svarbiausia, jie nekelia pavojaus sveikatai. Juos galite purkšti, laikyti dubenėlyje ant radiatoriaus, ant gipsinio padėkliuko, suvilgyti jais sugeriamąjį popierių, tuomet kvapas sklis ilgai.

Kvapas sukurs namų atmosferą!

Ar žinote, kad mėgstamiausių kvepalų pagrindas yra eteriniai aliejai? Galite rinktis, kuo kvepintis: kvepalų mišiniu ar grynaisiais kvepalais. Eteriniai aliejai gali veikti dvejopai: skleisti gerą kvapą arba gaivinti orą. Pavyzdžiui, levandos, ne tik maloniai kvepia, ramina, bet ir saugo nuo infekcijų, atbaido parazitus, pavyzdžiui, utėles; tokie kvapai idealiai tinka prasidedant mokslo metams.

Kaip vartoti eterinius aliejus

Galite vartoti ir grynus eterinius aliejus. Užlašinkite jų po lašelį vienoje ir kitoje apykaklės pusėje (tik būkite atsargūs, kai kurie eteriniai aliejai palieka dėmių ant audinio), galite atskiesti juos alkoholiu ir purkšti purkštuvu – taip kvepindavosi mūsų senelės.

Atsargumo priemonės tos pačios, kaip ir vartojant brangius kvepalus: nepamirškite, kad eteriniai aliejai jokiu būdu neturi patekti ant odos. Jei, taip jų pavartojęs, pabūsite saulėje, neišvengsite neišnykstančių dėmių.

Eteriniai aliejai ypatingais atvejais

Dėmesio: kalbame apie ypač stipriai veikiančius preparatus, tad nesielkite su jais neatsakingai ir neklausykite pirmo į internetą ar žurnalą pakliuvusio patarimo!

DRAUDŽIAMA gerti grynus eterinius aliejus. Kai kurie žmonės, gavę klaidingą informaciją, gali duoti ligoniui išgerti šaukštelį eterinio aliejaus ir ligonis neišvengs stemplės nudegimų, o nuo gautos toksinės dozės gali net mirti.

Kai kas pataria tepti eterinio aliejaus ant duonos, užlašinti jo ant cukraus gabaliuko arba vartotisu paprasčiausia tablete. KATEGORIŠKAI TAM NEPRITARIU, nes eteriniai aliejai tikrai gali nudeginti. Manau, kad nereikėtų gerti eterinių aliejų, jei to daryti neskyrė gydytojas ar nepatarė vaistininkas. Be to, prekybos tinkle yra eterinių aliejų pagrindu sukurtų produktų, skirtų gerti. Jie parduodami vaistinėse ir atitinka jiems keliamus reikalavimus, todėl nesibaimindamas galite juos vartoti tinkamomis dozėmis ir laikydamasis instrukcijų.

Kaip eterinius aliejus tepti ant odos

Duosiu jums kvalifikuotą patarimą. Eterinis aliejus iš tikrųjų gali nudeginti odą. Norint to išvengti, teks atskiesti jį iki 10 % stiprumo masažui skirtu aliejumi (galite jo šiek tiek užpilti ant delno ir įlašinti vieną lašą eterinio aliejaus). Paskui būtina nusiplauti rankas ir netrinti akių ar burnos bei kitų gleivingų vietų, kitaip neišvengsite nudegimų ir nemalonių pojūčių. Įtrynimas yra labai veiksmingas būdas eteriniams aliejams patekti kuo giliau į organizmą. Iš tikrųjų, jei ištrinsite triušio ausį levandų eteriniu aliejumi, po 15 minučių rasite jo pėdsakų triušio šlapime.

Natūralioji medicina pripažįstama visame pasaulyje

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė pranešimą „Tradicinio gydymo strategija 2002–2005 metais“, jame besivystančios šalys raginamos ypatingą dėmesį skirti tradiciniams gydymo būdams, atitinkantiems mokslo reikalavimus, saugoti ekosistemas ir taip užsitikrinti kokybiškų vaistinių augalų gausą, o išsivysčiusioms šalims patariama taikyti įvairius papildomus gydymo metodus.

Jūsų namuose pilna lobių

Prisiminkite vaisius, prieskonius, daržoves ir daugelį kitų produktų, kurie jums labai praverstų, juolab jų visuomet yra namuose jums po ranka.

Migrena ir kava! Stiprią migreną galima apmalšinti stipria kava (jei esate didelis kavos mėgėjas, efekto pasiekti nepavyks, priešingai, migrena tik sustiprės).

Dantų skausmas ir kvapusis gvazdikėlis! Dantų skausmą savaitgalį arba naktį galite numalšinti kramtydamas kvapiuosius gvazdikėlius.

Nudegimai ir bulvė! „Šeimininkaujant sekmadienį“ nedidelių nudegimų sukeltą skausmą galite greitai numalšinti žalios bulvės griežinėliu. Nudegintą vietą 10 minučių laikykite vandenyje, paskui uždėkite ant tos vietos bulvės griežinėlį.

Skrandžio deginimą vakare numalšinsite žalių bulvių sultimis. Išspaudę jų sulčiaspaude, išgerkite tuojau po valgio.

Rūgštingumas ir saldymedis! Padidėjusį rūgštingumą galima numalšinti saldymedžio užpilu arba vaistinėje įsigytu saldėsiu (pavyzdžiui, saldymedžio saldainiu), kurio sudėtyje yra saldymedžio ekstrakto. Bet tik tada, jei jūsų kraujospūdis nėra labai aukštas!

Citrinos nauda! Nerimo priepuolį arba susijaudinimą gali nuraminti šilta citrina; skaudančią gerklę – grogas (paruoštas iš citrinos su žievele ir cinamono); karščiavimą – irgi grogas, įdėjus į jį čiobrelių ir gvazdikėlių; virškinimo sutrikimus, lydimus sunkumo skrandyje, – stiklinė karšto vandens su trupučiu citrinos sulčių (arba be jų).

Ir dar...

Nepamirškite vitaminų, mikroelementų ir kitų papildomų priemonių: pirties, sezoninio sveikatinimosi, masažo, kompresų, dietos ir higienos.

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode