Parama dėkojame




Sprogimas

Tomografo nuotrauka – privaloma?

Į redakciją kreipėsi mažeikiškė, piktindamasi, jog Mažeikių ligoninėje atlikus kompiuterinio tomografo tyrimą pacientams bereikalingai brukama pirkti nuotrauką, kainuojančią apie 30 eurų, o gydytojams dažniausiai reikalinga tik radiologo išvada.

 

Nuomoja patalpas

Pasak VšĮ Mažeikių ligoninė direktoriaus Albino Lidžiaus, kompiuterinio tomografo tyrimų paslaugas teikia UAB ,,Žemaitijos diagnostikos centras'', kuris iš Mažeikių ligoninės tik nuomojasi patalpas. Tai „Būdui žemaičių“ patvirtino ir minėto centro direktoriaus pavaduotoja Rimutė Česnauskienė: „Pagal jungtinės veikos sutartį kompiuterinio tomografo tyrimus teikiame Mažeikių ligoninės patalpose.“

Tik rekomenduoja

R. Česnauskienė „Būdą žemaičių“ patikino, jog pacientai neprivalo įsigyti tyrimo vaizdus: nuotrauką ar kompaktinį diską. Pasak jos, darbuotojos tik rekomenduoja tai padaryti: „Kai kuriems gydytojams nepakanka vien aprašo, jie nori pažiūrėti vaizdą patys. Dirba patyrusios specialistės ir tikrai neverčia pirkti . Dažnai patys ligoniai ne taip supranta, o kilus neaiškumams galėtų kreiptis į klinikos vadovybę. Nė vieno atvejo nėra buvę, kad neišpręstume kilusios problemos ir nerastume kompromiso. Net kartais pasielgiame nuostolingai.“

UAB ,,Žemaitijos diagnostikos centras“ sutartis yra sudaręs tik su Klaipėdos bei Šiaulių teritorinėmis ligonių kasomis, o jei kreipiasi pacientas, priklausatis kitai Ligonių kasai, šios už atliktas paslaugas neapmoka. „Valstybiniu požiūriu tokie atvejai nereglamentuoti“, – sakė R. Česnauskienė.

Su siuntimu – nemokamai

Pasak klinikos direktoriaus pavaduotojos, socialiai draustiems pacientams, turintiems gydytojo konsultanto siuntimą, kompiuterinės tomografijos tyrimų paslaugos teikiamos nemokamai. „Jei siuntime nurodyta, kad reikia atlikti tyrimą ir gydytojui reikalingi vaizdai, jie pateikiami taip pat nemokamai kartu su radiologo išvada. Visais kitais atvejais, pacientui pageidaujant, KT tyrimų vaizdus galima įsigyti pagal įstaigoje galiojantį direktoriaus įsakymu patvirtintą kainyną. Apie šią galimybę privalo informuoti radiologijos laborantė“ – informavo R. Česnauskienė.

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode