Parama dėkojame




Sprogimas

PSO ragina valstybes apmokestinti saldžius gėrimus

Jungtinių Tautų sveikatos apsaugos agentūra rekomenduoja valstybėms apmokestinti bei pabranginti saldžius gėrimus – pavyzdžiui, vaisvandenius, gėrimus sportuojantiems ir netgi natūralias vaisių sultis – kad būtų kovojama su nutukimu, diabetu ir dantų ėduonimi.

Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) pranešime, paskelbtame minint Pasaulinę nutukimo dieną, nurodoma, kad nuo 1980 iki 2014 metų nutukusių žmonių pasaulyje padaugėjo daugiau nei dvigubai: viršsvorio turi apie 40 proc. pasaulio gyventojų.

Remdamasi savo vykdytų kampanijų prieš tabako vartojimą patirtimi, PSO teigia, kad apmokestinus saldžius gėrimus būtų sumažintas cukraus vartojimas, pagerėtų žmonių sveikata, o vyriausybės gautų daugiau pajamų.

Antradienį paskelbtoje 36 puslapių ataskaitoje apie fiskalinę politiką ir mitybą PSO taip pat paminėjo „svarius įrodymus“, kad sumažinus šviežių vaisių ir daržovių kainas gali būti pagerinta mityba.

Ženeva, spalio 11 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode