Parama dėkojame




Ar kada plovėte plaukus be vandens?

 

Palaikyti gerą kasdienę savijautą mums padeda jautimasis gražiu, o vienas svarbiausių „grožio“ aspektų yra plaukų higiena. Net sirgdami norime greičiau atsidurti karštoje vonioje ir tarsi išplauti visas ligas. Švarūs, purūs plaukai ne tik gerina savijautą, bet ir padeda jaustis sveikesniais. Galvos išsiplovimas yra kasdienis veiksmas, kurį lengvai ir greitai galime atlikti patys, bet susirgus visa tai tampa sunkiu uždaviniu. Dažnai sergančio žmogaus higiena tampa jau ne asmeninis, o visos šeimos, medicininio personalo darbas. Vienas iš paprasčiausių sprendimų, kuris palengvina galvos trinkimą, yra šampūno ir kondicionieriaus prisotinta kepurė.

Kada galima naudoti šampūno kepures?

1. Kai galimybė naudotis šampūnu ir vandeniu ribota. Išvykus į žygį ar ilgesnę kelionę nesinori savaitę laiko vaikščioti suglebusiais plaukais. Jei ežero vanduo šaltas, o viešbutis dar už kelių dešimčių kilometrų, paprasčiausias būdas palaikyti plaukų švarą yra šampūno kepurė.

2. Kai plauti po dušu plaukus yra sunku: sugipsuota ranka ar koja, gydymo metu, esant judėjimo problemoms. Susilaužius ranką labai sudėtinga išsitrinkti galvą, dažnai plaukuose lieka neišplauto šampūno ar kondicionieriaus. Taip pat labai daug nelaimingų atsitikimų įvyksta paslydus ant šlapio vonios grindinio, o imobilizuota galūnė sudaro tam palankias sąlygas. Galvos trinkimas, naudojant šampūno ir kondicionieriaus prisotintą kepurę, padės greitai ir be pastangų pasirūpinti savo asmenine higiena net naudojant vieną sveiką ranką.

3. Sergant ligomis, kurių metu galvos trinkti negalima (pvz. ausies uždegimas). Šampūno kepurė apsaugo nuo vandens patekimo į ausies landą, nes ją lengva prispausti ties plaukų linija. Po akių operacijos negalima palenkti galvos, nes padidėja kraujo spaudimas ir gali įvykti įvairios komplikacijos (pvz.: trūkti kraujagyslė ir išsilieti kraujas). Šampūno kepurė yra puiki išeitis po įvairių veido srities ir ausų operacijų.

4. Iš lovos nesikeliantiems, slaugomiems asmenims. Gulinčiam ligoniui reikalinga sudėtinga priežiūra ir pagalba. Slaugant ligonį namuose, sanatorijoje ar ligoninėje galvos plovimas užima ne tik daug laiko, bet yra sudėtingas, nes pacientas negali pakelti galvos, nueiti iki vonios ar dušo. Tokiems žmonėms prausimosi rutina yra sunkus ir varginantis darbas, o medicinos personalas ar artimieji dažnai turi paskirti daug laiko vien galvos trinkimui. Naudojant šampūno kepurę slaugančiajam palengvėja darbas, o pacientas nepatiria streso, nėra rizikos, kad bus pakenkta jo būklei vartant, perkeliant jį iš lovos. Tai itin praverčia, kai ligonio transportavimas yra neįmanomas dėl intubacijos, sunkių kūno sužalojimų, dirbtinės plaučių ventiliacijos.

5. Vandens baimė sergant psichinėmis ligomis, pasiutlige. Hidrofobija – vandens baimė gali pasireikšti ne tik bijojimu plaukti ežere, bet net ir baime atlikti kasdienes higienos procedūras vonioje. Pasiutligės atveju mėginimas gerti, vandens vaizdas ar garsas sukelia gerklės ir ryklės raumenų spazmą su dusuliu. Net šiais sunkiais atvejais nereiktų pamiršti asmeninės higienos, o šampūno kepurė puikiai padės jos laikytis.

Kas yra šampūno kepurė?

Šampūno kepurė „TENA Shampoo Cap“ – tai drėgna, gausiai šampūno ir kondicionieriaus prisotinta kepurė. Ją labai paprasta naudoti, nes plaukų nebereikia išskalauti vandeniu. Plaukai tampa švarūs ir minkšti. Kepurė yra vienkartinio naudojimo ir toks plaukų plovimas užtrunka tik 3–4 minutes ir nereikalauja didelių pastangų.

Dažnai galvos oda būna jautri, o senyvo amžiaus žmonėms net naudojant švelnius šampūnus atsiranda odos paraudimai, galvos niežėjimas. „TENA Shampoo Cap“ pH yra subalansuotas, joje nėra alergizuojančių bei kvapiųjų medžiagų.

Gera savijauta – sveikas žmogus.

Plaukų išvaizda dažnai atspindi žmogaus savijautą, nuotaiką, sveikatos būklę. Jei nėra laiko, keliavimo sąlygos ar ligos būklė neleidžia naudotis dušu, nereikia atsisakyti nepriekaištingos plaukų švaros. Galima rinktis labai paprastą būdą palaikyti plaukų higieną – šampūno kepurę. Tai greitas, nesudėtingas ir efektyvus būdas išsitrinkti galvą.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode