Sprogimas

Kaip išvengti streso?

Drąsiai galima sakyti, kad būtent stresas yra vienas blogiausių dalykų su kuriuo galima susidurti, nes būtent jis gali lemti ir ypač nemalonias pasekmes. Prasta miego kokybė ir nuotaika, širdies ritmo sutrikimai, virškinimo sutrikimai, negebėjimas susikaupti, žemesni akademinės ar profesinės veiklos rezultatai, pablogėję santykiai su artimiausiais, draugais ar kolegomis – visa tai gali prasidėti nuo streso. Taigi, belieka tik pridurti, kad visi išvardinti dalykai yra tie, kurių norėtume išvengti kiekvienas iš mūsų. Belieka tik pridurti, kad tai padaryti tikrai yra įmanoma. Štai, kelios ypač malonios idėjos, kaip išvengti streso.

Vienas iš patarimų, kuriuo turėtų vadovautis kiekviena žmogus, norintis išvengti streso ir visų su tuo susijusių nemalonių padarinių, yra aktyvi fizinė veikla. Kiekvieną dieną bent po valandą turėtumėte skirti aktyviam laiko praleidimui, kadangi jos metu išsiskiria laimės hormonas, o tai padės jaustis geriau bei padidins jūsų atsparumą stresui. Belieka tik pridurti, kad fizinių veiklų yra labai daug – nuo vaikščiojimo iki bėgiojimo; nuo teniso iki krepšinio, tad tikrai rasite sau tinkamiausią pasirinkimą.

Poilsis – vienas galingiausių ginklų kovoje su stresu. Ilsėdamiesi mes atsigauname tie fiziškai, tiek emociškai, tad didėja mūsų atsparumas stresui. Be to, stiprėja imunitetas ir patiriama daug gerų emocijų. Visa tai – puikus kokteilis, padedantis džiaugtis gyvenimu bei būti geros nuotaikos. Belieka tik pridurti, kad efektas bus dar geresnis ji ilsėsitės kartu su visa šeima ar draugų kompanija. Tad belieka tik užsukti į NoriuNoriuNoriu ir išsirinkti geriausią poilsio pasiūlymą. Na o jų čia laukia labai daug – nuo vos kelių dienų iki kelių savaičių trukmės; nuo tokių pasiūlymų, į kuriuos jau viskas yra įskaičiuota, ko reikia kokybiškam poilsiui iki tokių, kur dar patys galėsite spręsti, kokioms paslaugos teikti pirmenybę; nuo galimybės mėgautis SPA procedūromis iki ypač ekstremalių pramogų.

Kiekvienas iš mūsų gyvenime labai svarbų vaidmenį suvadina akademinės bei fizinės veiklos – tik jas vykdydami, pajausime gyvenimo pilnatvę ir būsime save visiškai realizavę. Visgi, taip pat svarbu pridurti, kad jei nesilaikysite tam tikrų taisyklių, vykdami šias gali tekti susidurti su stresu. Tad venas svarbiausių dalykų, kurio reikia nepamiršti, yra tas, kad mokantis arba dirbant derėtų nepamiršti aryti bent 10 – 15 minučių pertraukas kas valandą, tai padės išvengti per didelės įtampos ir apkrovos.

Taigi, kaip matyti, nors streso pasekmės tikrai nedžiugina, gera žinia bent jau ta, kad tirki yra daugybė būdų, kaip jo išvengti. Taigi, nepamirškite, kasdien užsiimti fizine veikla – jos metu gaminamas laimės hormonas. Taip pat nepamirškite kokybiško poilsio kartu su visa šeima ar draugais. Na, ir, žinoma, nepamirškite, kad mokantis arba dirbant, yra labai svarbu daryti keliolikos minučių pertraukas.

22-74b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode