Sprogimas

Skiepams nuo COVID-19 jau registruota 1,3 tūkst. vaikų

regisKetvirtadienį leidus registruoti vakcinacijai nuo koronaviruso 5-11 metų vaikus, jų kitai savaitei jau registruota 1,3 tūkstančio.

Kaip BNS sakė Karštosios linijos 1808 pamainos koordinatorė Agnė Oradauskaitė, didesnio aktyvumo tikimasi kitą savaitę.

„Praėjus parai su trupučiu, skiepytis 5-11 metų vaikams skirta vakcina yra užsiregistravę 1287 asmenys. Registracijų buvo ir daugiau įvykę, bet, matyt, žmonės ar apsigalvojo, ar pasikeitė planai, ar laikas netiko“, – tvirtino A. Oradauskaitė.

Šio amžiaus vaikai bus skiepijami tik „BioNTech ir Pfizer“ gamintojo „Comirnaty“ vakcina. 

Šiai amžiaus grupei skirtos vakcinos Lietuvą turėtų pasiekti kitos savaitės pradžioje, skiepijimą planuojama pradėti gruodžio 15–16 dienomis, kai vakcinos bus pristatytos į skiepijančias asmens sveikatos priežiūros įstaigas.

Vaikus registruoti galima telefonu 1808 ir internetu, tinklalapyje koronastop.lt.

Nuo koronaviruso skiepyti 5–11 metų vaikus rekomenduoja Europos vaistų agentūra. 

Vakcinos bus suleidžiamos į žasto raumenį, tarp pirmos ir antros dozės bus daroma trijų savaičių pertrauka.

Be to, šios amžiaus grupės vaikams skirtos mažesnio tūrio vakcinos – jos turės 10 mikrogramų COVID-19 mRNR (veikliosios medžiagos), vaikui bus suleidžiama 0,2 ml tūrio vakcinos dozė.

12 metų vaikams ir vyresniems gyventojams skirtose „Comirnaty“ vakcinose yra 30 mikrogramų COVID-19 mRNR, o vienos dozės tūris sudaro 0,3 ml.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode