Sprogimas

Jaučiamas COVID-19 skiepo poveikis rodė besigaminančius antikūnus – Kauno klinikų tyrimas

poveikisJaučiamas vakcinos nuo koronaviruso poveikis rodo besigaminančius antikūnus – kuo jis buvo stipresnis, tuo susidarė geresnis imunitetas, rodo Kauno klinikose atliktas tyrimas.

Jo rezultatus antradienį skelbia naujienų portalas 15min.lt.

Iš viso buvo ištirti 2239 Kauno klinikų darbuotojai, paskiepyti dviem vakcinos „Pfizer“ dozėmis.

Preliminariais duomenimis, nepageidaujamas reakcijas per pirmąsias 15 minučių po vakcinacijos patyrė apie 7 proc. tiriamųjų. Kaip portalui teigė Šeimos klinikos vadovas Leonas Valius, šis rodiklis buvo panašus po abiejų skiepo dozių.

„Vyravo tokie simptomai, kaip silpnumas, galvos svaigimas, skausmas dūrio vietoje, tačiau sunkių, gyvybei grėsmingų reakcijų nebuvo pastebėta“, – nurodė jis.

Išvykus iš skiepijimo vietos, dėl nepageidaujamų reakcijų medikų pagalbos prireikė 9,5 proc. antrąja doze paskiepytų asmenų, po pirmosios dozės pagalbos reikėjo 4,4 proc. tiriamųjų.

Skausmą injekcijos vietoje abu kartus jautė panaši dalis paskiepytųjų – apie 75 proc, tačiau dėl stipraus skausmo skundėsi tik 4,5 proc. žmonių. Kas dešimtas buvo nervingas ir dirglus.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode