Sprogimas

Nuo pirmadienio reikės izoliuotis grįžtantiems iš Airijos, Belgijos, dalies Graikijos salų

izoliuotisNuo pirmadienio atlikti koronaviruso tyrimą ir izoliuotis turės šia liga per paskutinį pusmetį nesirgę ir nuo jos nepaskiepyti asmenys, atvykstantys iš Airijos, Belgijos ir Graikijos salų, išskyrus Tasą.

Būtent šios šalys ir teritorijos atsidūrė raudonojoje zonoje, atnaujinus paveiktų šalių sąrašą, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Keliautojams iš Čekijos ir Italijos, kurios pasislinko iš žaliosios ir geltonąją zoną, reikės atlikti COVID-19 tyrimus prieš ir po atvykimo, o atvykstantiems iš Norvegijos pakaks vieno tyrimo prieš kelionę, nes šalis nuo pirmadienio priskiriama žaliajai zonai.

Bendros taisyklės atvykstantiems iš užsienio nesikeičia: atvykstantiems iš raudonosios ir pilkosios zonos šalių privalomas tyrimas prieš kelionę ir 10 dienų izoliacija.

Atvykstantiems iš geltonosios zonos šalių privalomi du tyrimai: prieš kelionę ir 3–5 dieną po atvykimo;
atvykstantiems iš žaliosios zonos šalių privalomas tik vienas tyrimas prieš kelionę.

Šie reikalavimai netaikomi keliautojams, kurie per pastarąsias 180 dienų sirgo COVID-19 arba buvo paskiepyti pagal pilną vakcinacijos schemą, o nuo paskutinio būtino skiepo praėjo daugiau nei 14 dienų.

Paveiktų šalių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja pirmadienį. Visos pasaulio šalys yra skirstomos į keturias zonas, kurioms galioja atitinkami reikalavimai.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode