Sprogimas

Pasiskiepyti nuo COVID-19 jau gali ir Lietuvoje gyvenantys užsieniečiai, pranešė SAM

gyvenantNuo antradienio Lietuvoje nuo koronaviruso skiepijami ir Lietuvoje gyvenantys užsienio valstybių piliečiai, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Pagal nustatytą tvarką, Lietuvoje gali pasiskiepyti užsienyje gyvenę šalies piliečiai, kurie atvyksta čia gyventi ilgiau kaip 183 dienas per metus.

Taip pat vakcinacija yra užtikrinama Europos Sąjungos ir Europos laisvosios prekybos asociacijos valstybių narių piliečiams ir jų šeimos nariams, atvykusiems gyventi į Lietuvą ilgiau kaip trims mėnesiams per pusę metų ir įgijusiems teisę gyventi šalyje.

Kaip pranešė SAM, skiepijami ir užsienio valstybių piliečiai bei asmenys be pilietybės, kuriems yra išduotas dokumentas, suteikiantis teisę gyventi Lietuvoje, atvykę čia gyventi.

SAM taip pat nurodo, kad užsienyje pirmąja doze pasiskiepijęs tikslinei grupei priklausantis asmuo Lietuvoje tos pačios vakcinos antrąja doze bus skiepijamas nepriklausomai nuo to, kuri prioritetinė grupė šiuo metu yra vakcinuojama.

Tokie asmenys turėtų kreiptis į skiepijančią sveikatos priežiūros įstaigą, kurioje nori pasiskiepyti, ir pateikti jai dokumentus, patvirtinančius pirmos vakcinos dozės gavimą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode