Sprogimas

Katarakta? Padėsime pasveikti

Paprastai tariant, katarakta yra lęšiuko sudrumstėjimas. Tai - viena pagrindinių regėjimo netekimo priežasčių visame pasaulyje. Tačiau šiuolaikiniai oftalmologijos pasiekimai leidžia ją sėkmingai gydyti ir pasveikti.

Pagrindinė priežastis – amžius

Katarakta gali būti perduodama iš kartos į kartą, gali būti įgimta ar įgyta po traumos ar ligos, tačiau dažniausia ligos pasireiškimo priežastis – amžius. Bėgant metams vyksta akies lęšiuko pokyčiai, formuojasi drumstys, todėl žmogus pradeda blogai matyti. Nors pradinėse stadijose katarakta gali nesukelti rimtų regėjimo problemų, tačiau ligai progresuojant silpstantis regėjimas gali baigtis aklumu. Kai lęšiuko drumstis pradeda trukdyti pilnaverčiam gyvenimui, darbinei veiklai, reiktų nedelsiant kreiptis į specialistą.

Kaip pasireiškia liga?

Sergant katarakta jokie akiniai nepadeda pagerinti žmogaus regėjimo. Dažnai daiktai matomi dvigubi ar gelsvame fone, ženkliai susilpnėja matymo ryškumas, drumstėdamas lęšiukas iškraipo spalvas, gali atsirasti jautrumas ryškiai šviesai. Kataraktai progresuojant rūkas akyse tirštėja, darosi sunku skaityti, vairuoti automobilį, o nesiimant priemonių, lęšiukui visai sudrumstėjus regėjimas išnyksta.

Gydymas - trumpa ir saugi operacija

Vienintelis sėkmingas kataraktos gydymo būdas – operacija. Naudojant šiuolaikišką mikrochirurginę įrangą – fakoemulsifikatorių – akyje padaromas 2–3 mm dydžio pjūvis ir sudrumstėjęs lęšiukas pakeičiamas dirbtiniu implantu. Kataraktos operacija trunka apie 30 minučių, atliekama naudojant vietinę nejautrą, todėl nejaučiamas skausmas ar diskomfortas. Tačiau svarbiausia, kad regėjimas pagerėja iškart arba praėjus vos keletui dienų po operacijos.

Svarbu kreiptis laiku

Pastebėjus silpstantį regėjimą reikėtų nedelsiant pasikonsultuoti su gydytoju, nes kataraktos operacijos sėkmė priklauso ne tik nuo gydytojo meistriškumo, naudojamos įrangos, bet ir nuo ligos stadijos. Kuo labiau lęšiukas sudrumstėjęs, tuo sunkesnė operacijos eiga, padidėja pooperacinių komplikacijų rizika, regėjimas atsistato per ilgesnį laikotarpį. Be to, kataraktai progresuojant, gali padidėti akispūdis, rizikuojama susirgti glaukoma – liga, nuo kurios apakus, regėjimo sugrąžinti nebeįmanoma.

Modernios ir saugios operacijos

A.Klinikos „Akių chirurgijos centre“ operacijas atlieka aukščiausios kvalifikacijos specialistas, tikras savo srities profesionalas, gyd. Saulius Ačas. Jis yra atlikęs šimtus kataraktos operacijų, taip pat ne vieną ypač sudėtingą akių operaciją ir įgyjęs neįkainojamos patirties grąžinant pacientams regėjimą. Operacijos atliekamos pažangiausiu kataraktos pašalinimo metodu – fakoemulsifikacijos būdu. „Akių chirurgijos centre“ naudojama moderni diagnostinė ir operacinė įranga, kokybiškos priemonės. Mūsų pacientai džiaugiasi, kad profesionali pagalba suteikiama nelaukiant ilgose eilėse, ypač tai aktualu, jeigu katarakta sparčiai progresuoja.

Šiuolaikiniai metodai leidžia pasiekti puikių rezultatų, tačiau labai svarbu laiku kreiptis į specialistus. Prisiminkite, kuo ankstyvesnė ligos stadija, tuo geresni rezultatai, o uždelstų atvejų operacijos eiga visada komplikuota, ilgesnė ir sudėtingesnė.

Visus, kuriems gydytojai diagnozavo kataraktą ir pataria atlikti operaciją, kviečiame į „Akių chirurgijos centrą“, esantį Savanorių pr. 66, Kaune. Šiuolaikinė mikrochirurginė įranga, kokybiškos priemonės, profesionali patyrusių specialistų komanda padės pasiekti puikių rezultatų. Registruokitės telefonu (8 37) 750 805. www.akiuchirurgija.lt

21-258

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode