Parama dėkojame




Sprogimas

Privilegijuotieji neteko VIP aptarnavimo sostinės klinikinėje ligoninėje – teks užsirašyti į bendrą eilę

 

Vilniaus savivaldybei pradėjus Vilniaus miesto klinikinės ligoninės optimizavimą, buvo aptiktas ypatingas ligoninės padalinys, kuris pasirodo daug metų iki šiol  teikė labai plataus spektro sveikatos priežiūros paslaugas išrinktiesiems be eilės. Apie tai savivaldybės vadovybę  vakar informavo VšĮ „Vilniaus miesto klinikinės ligoninės“ vadovas dr. Narimantas Markevičius, apžiūrėjęs šiuo metu prijungiamo prie ligoninės padalinio ūkį (vyksta Antakalnio g. 57 ir Antakalnio g. 124 padalinių administracijų sujungimas). Paaiškėjo, kad ypač stiprios reabilitacinės bazės durys buvo be eilės atviros kelioms dešimtims išskirtinių  asmenų – aukštiems šalies politikams, kitiems įtakingiems asmenims.  

Buvusioje „spec.ligoninėje“ (Antakalnio g. 124), kurioje yra kineziterapijos sale, baseinas, turkiška pirtis, druskų  kambarys, vandens, parafino ir ozokerito šilumos ir kt. procedūrinės, veikė ir  VIP pacientų priėmimas be eilės, jiems net buvo įrengtas atskiras įėjimas, laukiamasis, atskira registracija ir kartoteka.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius su pavaduotoju  Gintautu Palucku šiandien apžiūrėjo ligoninės patalpas ir savo akimis pamatė nomenklatūrinės didybės likučius. „To neturėtų būti šiuolaikiniame demokratiniame mieste – atskiras ligoninės įėjimas ir atskiras aptarnavimas,  neaišku pagal kokius kriterijus. Ankstesnė filialo vadovybė  buvo sudariusi tokias išskirtines  sąlygas, privilegijas, kokių negalėjo būti ir nuo šiandien nebeliks.  Kitas mūsų žingsnis – atverti baseiną ir visas kitas paslaugas visiems ligoninės pacientams ir vilniečiams. Taip pat  pavedžiau atlikti tyrimą ir išsiaiškinti, kaip čia viskas vykdavo, ar nebuvo švaistomos lėšos, ar nebuvo piktnaudžiauta savo padėtimi“, – sakė Vilniaus meras R. Šimašius.

Vilniaus mero pavaduotojas Gintautas Paluckas užtikrino, kad privilegijoms, kai tik jos išaiškėjo,  atėjo galas: „Aiškiai deklaruojame, kad politinis elitas, kuris čia lenkėsi ir lankosi, nuo šiol  tikrai pajus tą bendrą eilės skonį. Kartais ir valdžiai reikia eilėse pastovėti, kad suprastų, kaip veikia sveikatos priežiūros sistema, nes kol egzistuoja atskiros durys, atskiri procedūriniai, tol dažnas neįsivaizduoja, su kuo susiduria paprastas žmogus“, –  sakė vicemeras, kuruojantis sveikatos sritį.

Pasak ligoninės vadovo, nuo šios dienos šis filialas tampa atviras vilniečiams: visa infrastruktūra, baseinais, reabilitacijos centrais, poliklinika, galės naudotis visi miesto gyventojai ir niekam nebus daroma išlygų.  Sujungus  filialus, ligoninė tampa daugiaprofilinė ir vilniečiai gaus aukščiausio lygio medicinines paslaugas.  Poliklinikoje gavę šeimos gydytojo siuntimą, pacientai galės gauti gydymo, chirurgines, stacionarines, ambulatorines ir reabilitacines gydymo paslaugas. Per ateinantį pusmetį paslaugų ratas dar plėsis – bus atliekami ir invaziniai  kardiologiniai tyrimai.

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė yra viena iš didžiausių Vilniaus miesto savivaldybės valdymo srities sveikatos priežiūros įstaigų. Joje teikiamas labai platus spektras stacionarių asmens sveikatos priežiūros paslaugų ne tik Vilniaus miesto, bet ir kitų apskričių gyventojams. Šiuo metu Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje bei filiale dirba 1800 darbuotojų.

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode