Parama dėkojame




Sprogimas

Kada kyla alergijos pliūpsnis?

Dauguma alergiškų žmonių jautrūs kelių rūšių augalų žiedadulkėms, todėl norint lengviau sukontroliuoti ligą verta atlikti kraujo tyrimą – išsitirti alergenų paletę.

Kai pavasario vėjas pradeda blaškyti medžių žiedadulkes, daugybė žmonių pradeda skųstis užgultomis ir varvančiomis nosimis, ašarojančiomis bei perštinčiomis akimis. Dažnai pasikartojanti alerginė sloga (šienligė, polinozė) gali komplikuotis – prarandama uoslė, skonio pojūtis, išsivysto bronchinė astma.

Šienlige besiskundžiančių pacientų iškart padaugėja pražydus lazdynui ir alksniui, bet didžiausią pavojų sukelia sprogstantys beržų žirginiai. Penkių balų skalėje pirmųjų medžių alergeniškumas vertinamas trimis, o beržo – penkiais balais. Šis medis paskleidžia nuo 20 tūkst. iki 6 mln. žiedadulkių. Jos išsiskiria kryžminėmis reakcijomis su kitų augalų žiedadulkėmis ir kai kuriais maisto produktais. Alergiją sukelia ir kitų medžių žiedadulkės.

Nauja šienligės banga kyla, kai pievose sužydi motiejukai, miglės, svidrės, javai ir kt. Didelį pavojų kelia piktžolės: pelynai, varpučiai, dilgėlės, todėl polinozės sezonas tęsiasi iki vėlyvo rudens. Sezoninė alergija gali lydėti ir alerginę reakciją maisto produktams, pelėsiams, namų erkutėms bei gyvūnams, pramonės gaminiams ir kt.

Užkluptas alergijos žmogus kasmet kenčia, spėlioja dėl ligos priežasties, tačiau dažnas dar nežino, kad pirmiausia gali padėti kraujo tyrimas, parodantis alergijos sukėlėjus. Tik tai išsiaiškinus galima ieškoti būdų, kaip išvengti bet kokio kontakto su alergenu, rinktis tinkamiausias pagalbos priemones.

------------

AKCIJA! Atlikite dabar su didele nuolaida alergijos tyrimus MEDICINA PRACTICA laboratorijoje, Vilniaus g. 2, tel. 350 63. Iš anksto registruotis nereikia. Tyrimus geriau atlikti nevalgius. Akcija – iki gegužės pabaigos. Aukščiausi kokybės standartai. Interneto svetainė: www.medicinapractica.lt.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode