Sprogimas

Startuoja moksleivių nuotraukų konkursas „Sveika šeima“: fotografuokite ir laimėkite vertingų prizų!

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) ir Lietuvos spaudos fotografų klubo (LSFK) vadovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Šiuo įvykiu prasideda ligonių kasų organizuojamas moksleivių nuotraukų konkursas „Sveika šeima", skirtas Tarptautinei šeimos dienai paminėti. Konkurse svarbiausi vaidmenys atiteks nuotraukų autoriams – moksleiviams ir jų darbų vertintojams – spaudos fotografams. Tad jau nuo rytojaus, vasario 15 d., moksleiviai kviečiami fotografuoti ir siųsti nuotraukas.

„Ligonių kasos bendradarbiauja su keliomis nevyriausybinėmis organizacijomis. Džiaugiamės šiandien pasirašydami bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos spaudos fotografų klubu, kurio atstovai talkins atrenkant nuotraukų konkurso „Sveika šeima" laimėtojus", – teigia VLK vadovas Aurimas Baliukevičius.

Konkurso temą atspindi jo pavadinimas – „Sveika šeima". Nuotraukose gali būti įamžinti tiek šeimos gydytojai, kuriems esame dėkingi už  pagalbą, rūpestį ir patarimus, tiek pacientai, pavyzdžiui, šeimos nariai, kurių gyvenime itin daug reiškia šeimos gydytojas. Nuotraukų konkurse kviečiami dalyvauti visi progimnazijų, pagrindinių, vidurinių mokyklų ir gimnazijų mokiniai, išskyrus pradinukus, taip pat  profesinio rengimo mokyklų mokiniai.

 „Pirmiausia drąsiname moksleivius dalyvauti ligonių kasų organizuojamame nuotraukų konkurse. Mums patiems, nuotraukų atrankos komisijų nariams, bus smalsu pamatyti, kaip konkurso temą atskleis jaunimas. Na, o jauniesiems fotografams patariu pirmiausia susipažinti su nuotraukų konkurso taisyklėmis, tuomet fotografuoti ir pateikti konkursui originalių, programomis mažai koreguotų nuotraukų", – teigia Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis.

Pasak A. Baliukevičiaus, tai savotiška galimybė padėkoti gydytojui – galbūt įsiamžinus su juo kartu, o gal kaip kitaip pavaizdavus gydytojo vaidmenį šeimos gyvenime.

Skaitmenines nuotraukas konkursui galima pateikti nuo 2017 m. vasario 15 d. 9 val. iki kovo 31 d. 17 val. VLK interneto svetainėje www.vlk.lt  sukurtoje prieigoje „Moksleivių nuotraukų konkursas „Sveika šeima" Konkurso dalyviai turi užpildyti trumpą anketą ir pateikti ne daugiau negu vieną nuotrauką. Darbus vertins atrankos komisijos, o laimėtojus numatyta apdovanoti gegužės 12 d.

​Moksleivių nuotraukų konkursas „Sveika šeima" yra skiriamas Tarptautinei šeimos dienai paminėti ir rengiamas siekiant parodyti deramą pagarbą šeimos gydytojui – svarbiausiam medikui, pas kurį skubama ne tik susirgus, bet ir prevenciškai pasitikrinti, siekiant išvengti ligos.

 Nuotraukas moksleivių nuotraukų konkursui „Sveika šeima" teikite ir su taisyklėmis  susipažinkite čia: http://www.vlk.lt/nuotraukukonkursas2017

 

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos informacija

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode