Sprogimas

Popiežius: Prekyba žmonėmis – skaudanti dabartinio meto žaizda

Pirmadienio rytą popiežius Pranciškus susitiko su „Europos vienuolių tinklo prieš prekybą žmonėmis ir išnaudojimą“ suvažiavimo dalyviais. Sveikindamas seseris vienuoles, brolius, o taip pat pasauliečius, kurie įvairiose Europos šalyse padeda vaduotis iš prekybos žmonėmis pinklių, o taip pat rūpinasi išvaduotųjų reintegracija, popiežius atkreipė dėmesį, kad jų suvažiavimas vyksta visoje Bažnyčioje švenčiant Gailestingumo metus.

„Viena skausmingiausių dabartinio meto atvirų žaizdų yra prekyba žmonėmis, šiuolaikinė vergystės forma, kuri žeidžia Dievo dovaną, mūsų brolių ir seserų žmogiškąjį orumą ir yra tikras nusikaltimas prieš žmoniškumą, - sakė popiežius. Pasak jo, jau daug nuveikta siekiant ištirti šio reiškinio sunkumą ir mastą, tačiau vis dar reikia labai daug nuveikti, kad jo keliamas pavojus būtų visiems žinomas ir būtų labiau koordinuota vyriausybių, teisėsaugos institucijų, įstatymų leidėjų ir socialinių darbuotojų veikla.

Viena didžiausių kliūčių kovoje su prekyba žmonėmis yra abejingumas, apsimetinėjimas, kad nematome prieš mūsų akis vykstančių nusikaltimų. „Dėl to, - sakė popiežius, - dėkoju jums už pastangas supažindinti visuomenę su šios blogybės, nuo kurios labiausiai nukenčia moterys ir vaikai, mastais. Tačiau labiausiai jums dėkoju už gailestingumo Evangelijos liudijimą, už prekybos žmonėmis aukų gelbėjimą ir reabilitaciją. Galvoju apie specifinę pagalbą, kurią moterys suteikia padėdamos kitoms moterims  ir vaikams, palydėdamos pasijimo ir reintegracijos keliu“.

Popiežius tai pat linkėjo, kad suvažiavimas, dalijimasis patirtimi, pasitarnautų dar uolesniam ir veiksmingesniam gailestingumo Evangelijos liudijimui šiose didžiosiose šiuolaikinio pasaulio egzistencinėse periferijose. Galiausiai, prieš suteikdamas palaiminimą, popiežius meldė Marijos, Gailestingumo Motinos užtarimo. (Vatikano radijas)

Nuotraukoje – Popiežius su suvažiavimo dalyviais - REUTERS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode