Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežiaus išmaldininkas vėl Ukrainoje: turime daryti tai, ką darytų Jėzus

darytiŠventojo Sosto labdaros dikasterijos prefektas – popiežiaus išmaldininkas – kardinolas Konradas Krajewskis penktą kartą lankosi Ukrainoje. Šį kartą jis nugabeno elektros generatorių ir šiltų apatinių drabužių siuntą, kurią finansavo aukotojai Vatikane ir Italijoje.

Kardinolas pirmiausia užsuko į Lvivo miestą, po to tęsė kelionė iki pat sostinės Kyjivo, kur švęs Kalėdas. Prieš išvykdamas į Kyjivą, Lvive jis susitiko su lotynų apeigų katalikų arkivyskupu Mieczyslawu Mokrzyckiu, kurijos darbuotojais, taip pat davė interviu katalikų žinių portalui Credo.

Kas šį kartą atvedė į Ukrainą? Mane atvedė Evangelija, atsakė kardinolas, nes mes šiandien turime daryti tai, ką mūsų vietoje darytų Jėzus. Jis visada yra ten, kur žmonės kenčia dėl to, kad stokoja taikos, siautėja nuodėmė. Juk tai, ką patiriame Ukrainoje, yra susiję su nuodėme, nes kažkas save pastatė į Dievo vietą ir save laiko gyvybės ir mirties viešpačiu.

Kardinolas paminėjo popiežiaus maldą už Ukrainą Romoje gruodžio 8 d. Tą dieną kalbėdamas apie neišsipildžiusią taikos viltį ir apie Ukrainos žmonių kančias popiežius apsiašarojo. Popiežiaus ašaros sujaudino daugybės žmonių širdis. Šventojo Sosto  labdaros dikasterija sulaukė neįtikėtinai daug skambučių iš žmonių, kurie norėjo siųsti paramą Ukrainai, kur vyksta kovos, ukrainiečiams, likusiems be elektros, šilumos ir išgyvenantiems sunkius laikus. „Įsivaizduokite, – kalbėjo kardinolas K. Krajewskis, –  viena gerai žinoma bendrovė, Italijos futbolininkų rėmėja, iš karto pasiūlė tris sunkvežimius šiltų apatinių drabužių. Dabar jie gabenami į Ukrainą ir katalikiškos labdaros organizacijos juo išdalys žmonėms.“

Kardinolas sakė suprantąs, kad jos atgabenta parama – tai tik lašas. Niekas vienas negali išgelbėti visos Ukrainos. Tačiau kaip tik iš tokių gerumo lašų susiformuoja gerumo upė, kuri palaipsniui tampa ištisa gerumo jūra.

Kardinolą kalbinęs žurnalistas pastebėjo jo nešiojamą Ukrainos vėliavos spalvų apyrankę. „Ją gavau dovanų per vieną iš savo vizitų Ukrainoje, kažkur karo zonoje, ir, tiesą sakant, net neatsimenu, kas man ją padovanojo. Tačiau šią vėliavą nešioju ir Vatikane, ir visur, kur tik būnu. Ir tai yra mano atsakymas į Evangelijos kvietimą, nes Jėzus nori būti su tais, kurie yra persekiojami. Šia vėliava noriu pasakyti, kad esu su tais, kuriems šiandien reikia pagalbos“, – kalbėjo popiežiaus išmaldininkas, su dar viena humanitarine siunta nukeliavęs į Ukrainą. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode