Parama dėkojame




Sprogimas

Ukraina: nepaisant nuolatinių pavojų, „Caritas“ tebeteikia pagalbą

nepaisantNors daugelis pagalbą teikiančių organizacijų sustabdė savo humanitarinę veiklą saugumo sumetimais, Carito savanoriai ir darbuotojai veiklos nenutraukė, nepaisant nuolatinio pavojaus. 

Mila Leonova, Donecko Carito komunikacijos atstovė, ragina melstis už karo Ukrainoje pabaigą, nes Rusija toliau bombarduoja Ukrainos miestus. Ji pasakoja, kad Caritas nenustojo padėti žmonėms, net kai kitos pagalbą teikiančios organizacijos sustabdė savo veiklą.

Tebesitęsiant karui Ukrainoje, humanitarinę pagalbą teikianti bažnytinė organizacija Caritasnenustoja padėti kenčiantiems Ukrainos žmonėms. Mila Leonova, Donecko Carito, šiuo metu dirbančio Dniepro mieste, komunikacijos specialistė patvirtino Caritas įsipareigojimą teikti humanitarinę pagalbą, nepaisant besitęsiančios Rusijos agresijos. Šiomis dienomis Rusija paleido daugybę raketų, kurios smogė į kelis Ukrainos miestus, pirmą kartą per pastarąsias savaites pataikė į Kyivo centrą.

Po sprogdinimų kalbėdama su Vatican News bendradarbe, M. Leonova sakė, kad prasidėjus puolimui ji buvo atvykusi į Kyivą. „Buvau komandiruotėje šalies sostinėje. Iš tikrųjų tai buvo ramus rytas, bet staiga, kai buvau metro, išgirdau sprogimą“. Sprogimas nuaidėjo maždaug už pusės kilometro, miesto centre.

Žinią apie sprogimą ir oro ataką ji perskaitė savo išmaniajame telefone, nes valandą pralaukė metro stotyje. „Žmonės mirė čia pat,  tiesiog gatvėje. Tai buvo baisu, nes metro nutraukė darbą ir tiesiog tarnavo kaip priedanga žmonėms“, pasakoja Mila Leonova.  „Buvo tikrai baisu, matėme tiek daug naujienų iš skirtingų miestų – nuo ​​Dniepro, kuriame gyvenu, iki Charkivo ir Odesos“, – sakė ji. „Visos šios oro atakos įvykdytos vienu metu, tiek daug raketų, tiek daug sprogimų“. Pasak Caritas atstovės, tai baisi patirtis, tačiau Ukrainos žmonės atsisako bijoti, nes jie yra laisvi ir jų neįveiks.

Nors daugelis pagalbą teikiančių organizacijų sustabdė savo humanitarinę veiklą saugumo sumetimais, Carito savanoriai ir darbuotojai veiklos nenutraukė, nepaisant nuolatinio pavojaus. „Pas mus gali ateiti žmonės, apie juos ir turime galvoti“, – sakė ji, kviesdama visus melstis už taiką ir karo pabaigą. „Turime melstis ir dirbti, nes tikrai norime būti laisvi nuo šios agresijos“. (DŽ/Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode