Sprogimas

S. Ševčukas: „Kas meldžiasi, tas ištvers“

istvers„Kankinimų kameroje Charkivo srityje kaliniai ant sienos išraižė Mergelės Marijos ir Jėzaus Kristaus ikonas. Šios ikonos yra simbolis, kuris mums sako: kas meldžiasi, tas ištvers“, – kalbėjo Ukrainos graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas savo kasdieniame kreipimesi, paskelbtame ketvirtadienį, spalio 6 d., kuri Ukrainai buvo jau 225-oji karo diena.

Pasak arkivyskupo, malda yra viena svarbiausių atsparumo ir tvirtumo palaikymo priemonių dabartinėmis baisaus karo sąlygomis. „Malda mums, krikščionims, yra akimirka, kai Viešpats paima mus, mūsų gyvenimą, į savo rankas ir veda. Jis yra mūsų jėgų atnaujinimo šaltinis. Todėl malda nelaisvės, kančios, sielvarto, karo metu yra atsinaujinimo, jėgų atstatymo šaltinis ir mūsų atsparumo paslaptis“, – sakė arkivyskupas ir padėkojo visiems, kurie jau 225 dienas nenuilstamai meldžiasi namuose, bažnyčiose, vienuolynuose, padėkojo dvasininkams, kurie laiko bažnyčias atidarytas ir meldžiasi kartu su Dievo tauta.

Trečiadienį, spalio 5 d., Kyjive vykusio susitikimo su vyskupijos dvasininkais metu arkivyskupas S. Ševčukas komentavo Rusijos Federacijos bandymą aneksuoti užgrobtas Ukrainos Luhansko, Donecko, Zaporižios ir Chersono sričių teritorijas. „Tapome precedento neturinčio įvykio šiuolaikinės žmonijos istorijoje liudininkais – begėdiškos vagystės valstybiniu lygmeniu“. Ta pačia proga arkivyskupas taip pat komentavo popiežiaus Pranciškaus žodžius, pasakytus praėjusį sekmadienį prieš „Viešpaties angelo“ maldą. „Remdamasis tarptautine teise, popiežius Pranciškus pripažįsta tarptautiniu mastu patvirtintų Ukrainos sienų neliečiamumą ir smerkia aneksiją, – sakė arkivyskupas. – Šventasis Tėvas paragino Rusijos Federacijos prezidentą sustabdyti smurto ir mirties spiralę. Tuo pat metu, liūdėdamas dėl didžiulių Ukrainos žmonių kančių, patirtų dėl agresijos, su tokiu pat įsitikinimu popiežius kreipėsi ir į Ukrainos prezidentą, kad šis būtų atviras rimtiems pasiūlymams dėl taikos. Žinoma, popiežius supranta, kad Ukraina rimtais pasiūlymais gali laikyti tik tokius, kurie siūlo ieškoti mechanizmų, kaip sugrąžinti visišką valstybės suverenitetą visoje teritorijoje su 1991 m. nustatytomis sienomis.“ Arkivyskupas pridūrė, kad Šventasis Sostas nepripažino Krymo prijungimo prie Rusijos ir kad diplomatija, kaip priemonė siekiant taikos pasaulyje, kurią ragina įgyvendinti Šventasis Tėvas, visada remiasi pagarba tarptautinei teisei ir reikalauja jos laikytis. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode