RETRO

Tragedija JAV mokykloje. Popiežius pasmerkė prekybą ginklais

pasmerkePopiežius trečiadienį bendrosios audiencijos pabaigoje paminėjo tragediją pradžios mokykloje Teksaso valstijoje, kur žuvo 21 žmogus, tarp jų 19 moksleivių. Popiežius užtikrino savo maldą ir tragedijos kontekste labai stipriais žodžiais pasmerkė prekybą ginklais.

„Man skauda širdį dėl žudynių Teksaso pradžios mokykloje“, – pasakė popiežius, kreipdamasis į audiencijos dalyvius. Pranciškus užtikrino savo maldą už nužudytus vaikus ir suaugusius ir už jų artimuosius.

„Laikas pasakyti „Ne!“ beatodairiškai prekybai ginklais. Visi įsipareigokime, kad tokios tragedijos daugiau nesikartotų“, – pasakė Pranciškus.

Į dar vienos šaudymo tragedijos priblokštą JAV visuomenę kreipėsi religijų vadovai, prašydami valdančiųjų imtis priemonių, kad tokie dalykai negalėtų daugiau kartotis. Kardinolas Blase Cupich, Čikagos arkivyskupas, kvietė visą JAV tautą susimąstyti ir klausė, ką ji labiau myli: mirties įrankius ar ateitį? „Kas esame, jei nesiimame veiksmų savo vaikams apsaugoti?“ Jis patikino, kad teisė būti ginkluotam nėra Dievo įsakymas. „Teisė nešioti ginklą niekuomet nebus svarbiau už žmogaus gyvybę.“ Priminęs, kad turi būti pripažintos ir vaikų teises, kardinolas priminė politikų moralinę pareigą vaikus apsaugoti.

JAV vyskupų konferencijos atstovas pareiškime iškėlė maldos svarbą ir užtikrino, jog jis vienijasi maldoje tiek su Uvaldės miesto, kuriame įvyko tragedija gyventojais, tiek su vietinės vyskupijos ganytoju, arkivyskupu Gustavu Garcia-Silleriu. Be to, paprašė visų „geriau ištirti savo sielas, kad galėtų pagilinti supratimą apie žudynių ir smurto epidemijos blogį“ ir paraginti valdančiuosius, kad imtųsi atitinkamų veiksmų.

2020-ieji JAV buvo rekordiniai mirčių nuo šaudymo metai: mirė daugiau kaip 45 000 žmonių, tai 25 procentais daugiau nei 2015 m., ir 43 procentais daugiau nei 2010 m. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode