Sprogimas

Popiežius Pranciškus susitiko su tarptautiniu mokyklų judėjimu

susitikoKetvirtadienio popietę popiežiškajame Urbono universitete popiežius Pranciškus dalyvavo susitikime su tarptautinio mokyklas jungiančio judėjimo „Scholas Occurrentes“ atstovais. 

Nuo pat iniciatyvos pradžios, „Scholas Occurrentes“ tapo pasauliniu mokyklų, kurios siekia bendrų tikslų ir skiria ypatingą dėmesį tiems, kuriems labiausiai reikia pagalbos, tinklu. „Scholas Occurrentes“ šaknys glūdi švietimo projektuose, sukurtuose Buenos Airių miesto skurdžių rajonų vaikams tuometinio kardinolo Jorge Mario Bergoglio, dabartinio popiežiaus Pranciškaus, iniciatyva.

Ketvirtadienio susitikimo svečias buvo airių U2 grupės atlikėjas Bono Vox. Jis pabrėžė mergaičių švietimo svarbą.  „Mergaičių išsilavinimas, – sakė Bono, – yra supergalia kovojant su itin dideliu skurdu, ir norėčiau Jūsų Šventenybės paklausti, ar manote, kad moterims ir mergaitėms tenka toks pat svarbus vaidmuo kovojant su pasaulio ir klimato kaita?“ Popiežius Pranciškus sutiko. „Mes sakome: Motina Žemė, o ne Tėvas Žemė“ – sakė besišypsodamas popiežius.

Suteikti Laudato si’ tikrą prasmę

Per susitikimą, vienas jaunuolis paklausė popiežiaus Pranciškaus, kaip mokykla galėtų padėti realizuoti Laudato si‘ pasaulyje. Popiežius atsakė, kad norint, jog Laudato si’ įgautų tikrąją galią, reikia poezijos, kovos ir rizikos. „To išmokstama kontempliuojant gamtą ir kovojant“, – sakė popiežius. Jis atkreipė dėmesį, kad moterys ir šis mokyklų judėjimas gali puikiai pasitarnauti saugojant mūsų aplinką. „Ginti gamtą, – kalbėjo popiežius – tai ginti kūrinijos poeziją. Moterys žino daugiau apie harmoniją nei vyrai. Todėl taip organizuota mokykla, kurioje vyrauja brolybė, gali kurti poeziją ir siekti pokyčių.“ Popiežius paragino studentus imtis veiksmų, kol dar nėra per vėlu. (ak / Vatican News)

            

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode