Sprogimas

Popiežius: būtina išmokyti pasakyti „Ne“ blogiui

butinaPopiežius laišku pasveikino Popiežiškojo Grigaliaus universiteto Psichologijos instituto įkūrimo penkiasdešimtųjų metų proga surengto tarptautinio suvažiavimo dalyvius.

Pranciškus pasidžiaugė universiteto parengtais rūpinimosi kiekvienu žmogumi specialistais – per pusę tūkstančio vyrų ir moterų – ir penkiolika psichologų formavimo centrų, kuriuos jie, bendradarbiaudami su institutu, įkūrė Afrikoje, Lotynų Amerikoje, Azijoje ir Europoje.

Sveikinime Romos vyskupas atkreipė dėmesį, kad suvažiavimo tema: „Adomai, kur esi? Antropologiniai klausimai šiandien“ tikslas ne, kad žvelgtume į praeitį, o kad priimtume ateities iššūkius. Temoje iškeltas klausimas dabartinio pasaulio sąlygomis skamba įpareigojamai, verčia  susimąstyti, žadina ir kviečia atlikti rimtą sąžinės sąskaitą ir atsiversti.

Pasak Pranciškaus, prieš mūsų akis vėl iškyla didžiulė karo tragedija, kuri yra baisiausia tiek individualaus, tiek sisteminio žmogiškojo destruktyvumo pasekmė, į kurią nepakankamai rimtai žiūrima, nepakankamai tinkamai atsižvelgiama ir kuri nėra tinkamai šalinama nuo pat šaknų.

Būtina išmokyti pasakyti „Ne“ blogiui, pakelti sužeistuosius, paguosti įžeistuosius, reikia formuoti asmenybes, kurios, savo ruožtu, gebėtų ugdyti formuotojus su tvirtais antropologiniais pagrindais, parašė Pranciškus, kartu reikšdamas viltį, kad institutas plės kokybišką tarnystę, kuri priklauso Popiežiškojo universiteto misijai ir Bažnyčios tarnystei. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode