RETRO

Popiežius: brolis Karolis – šventasis ir mūsų laikų pranašas

karolisPopiežius trečiadienio rytą prieš bendrąją audienciją susitiko su šv. Karolio de Foucauld dvasinės šeimos asociacijos nariais, sekmadienį dalyvavusiais šventojo kanonizacijoje. Popiežius jiems dėkojo už pasiryžimą sekti šventojo gyvenimo pavyzdžiu mažumu, nuolankumu ir dalijimusi su vargšais, be to paliudijo, kad šventojo Karolio dvasingumas ir jam labai padėjo pašaukimo kelyje.

Pasak Pranciškaus, brolis Karolis yra mūsų laikų pranašas, atskleidęs krikščioniškojo tikėjimo esmę ir visuotinumą.

Šv. Karolis apibūdino tikėjimo esmę dviem paprastais žodžiais, apimančiais viską: Iesus – Caritas, ir ypač, sugrįžimu prie ištakų dvasingumo, prie to kas esmiška. „Mums, Bažnyčiai, reikia grįžti prie esmės, nepaklysti antraeiliuose dalykuose, rizikuojant nepamatyti paprasto Evangelijos grynumo“, – sakė popiežius pacitavęs šv. Karolio žodžius: „Mes linkstame atiduoti pirmumą darbams, kurių padariniai yra matomi ir apčiuopiami, tačiau Dievas pirmumą skiria meilei, o paskui meilės įkvėptam pasiaukojimui ir iš meilės kylančiam paklusnumui“.

„Šv. Karolis troško būti visuotiniu broliu visiems, nesiekė kitų atsivertimo, bet tik gyvenimo pagal Dievo neįkainojamą meilę. Jis atvėrė savo namų duris visiems, kad jie taptų vartais visiems ir Gerojo ganytojo pastogė“, – pasakė popiežius, pasidžiaugęs šv. Karolio de Foucauld dvasinės šeimos asociacijos narių pastangomis vykdyti „gerumo apaštalavimo“ liudijimą, pagal šv. Karolį. „Tai labai gerai, ypač dabartiniais laikais, kai rizikuojame užsisklęsti savo interesuose, didinti atstumus, nebematyti brolio“, – tęsė popiežius.

„Šv. Karolis, nepaisant gyvenimo dykumoje vargo ir skurdo, kartodavo: „mano siela visuomet džiūgauja“. Gyvenkime šiuo džiaugsmu ir jį saugokime, nes tai pats skaidriausias liudijimas, kuriuo galime dalytis bet kur ir bet kada“.

Popiežius kalbėjo ir apie tai, kaip jis, būdamas teologijos studentas, sėmėsi iš šv. Karolio dvasingumo lobio. Popiežius prisiminė, kad tai buvo brendimo, kartu ir krizės metas. Tekstai apie šv. Karolio dvasingumą „labai padėjo įveikti krizes, atrasti paprastesnį krikščioniškojo gyvenimo kelią, mažiau pelagišką, artimesnį Viešpačiui. Dėkoju šventajam ir apie tai liudiju, nes jis man labai padėjo“, – pasakė popiežius. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode