Sprogimas

Popiežius: branduolinių ginklų naudojimas yra neįsivaizduojamas

ginkluuTrečiadienio ryte, prieš bendrąją audienciją, popiežius Pranciškus susitiko su Japonijos ministru pirmininku Fumio Kishida ir pakartojo savo poziciją visiškai nepritarti branduolinės ginkluotės turėjimui ir naudojimui. Tai ne pirmas kartas, kai popiežius išreiškia tokią nuomonę. 

Minėdamas 75-ąsias branduolinės atakos prieš Hirošimą metines, jis nusiuntė žinutę metinių minėjimo organizatoriams, primindamas, kad 2019 m. lankydamasis Japonijoje meldėsi prie Hirošimos taikos memorialo ir susitiko su branduolinę katastrofą išgyvenusiais žmonėmis.

„Dar niekada nebuvo aiškiau, kad, norint, jog taika klestėtų, visi žmonės turi sudėti karo ginklus, o ypač galingiausius ir destruktyviausius ginklus – branduolinius ginklus, galinčius paralyžiuoti ir sunaikinti ištisus miestus, ištisas šalis“ – sakė jis.

Po susitikimo su popiežiumi, Japonijos ministras pirmininkas kalbėjosi su Valstybės sekretoriumi kardinolu Pietro Parolinu, kurį lydėjo sekretorius santykiams su valstybėmis arkivyskupas Paulas Richardas Gallagheris.

Pareiškime atskleista, kad „per nuoširdžius pokalbius Valstybės sekretoriate buvo išreikštas pasitenkinimas dvišaliu bendradarbiavimu, primenančiu Šventojo Sosto ir Japonijos diplomatinių santykių 80-metį.“ Taip pat buvo aptarti tarptautiniai klausimai, ypatingą dėmesį skiriant karui Ukrainoje, pabrėžiant dialogo ir taikos būtinybę, ir išsakytas pageidavimas, kad pasaulyje nebūtų branduolinių ginklų. (ak / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode