Parama dėkojame




Sprogimas

„Šeimininke, palik jį dar šiais metais. Aš jį apkasiu ir patręšiu.Rasi jis dar duos vaisių. O jei ne, tada jį iškirsdinsi“ ( Lk 13, 8–9)

Vasario mėnesio paskutinio sekmadienio gavėnios tema – dvasiniai vaisiai žmogaus gyvenimo kelyje. Medžiaginiai vaisiai mums gerai pažįstami – tai piniginis atlyginimas, šilta namų pastogė ir sėkmė karjeroje. Deja, to pilnaverčiam žmogaus gyvenimui negana. Mūsų siela alksta aukštesnių dalykų, gyvų dvasinių syvų ir vaisių gyvenimo kelyje ir kasdienybėje.

Tada susimąstome: „O kas tie dvasiniai syvai ir vaisiai mūsų gyvenime, kurie parodo gyvenimo kokybę ir tikrą vertę? Gal kelionės po tolimiausius planetos kampelius? Gal pirkinių gausa ir prabangi namų vidaus įranga?“ Irgi, deja, ne.

Šio sekmadienio Evangelija mums primena, kad gavėnia yra metas dvasiniam prabudimui ir atsinaujinimui. Tai metas rinkti savo gyvenimo vaisius artėjančiai kiekvieno iš mūsų amžinybės valandai ir susitikimui su Prisikėlusiu Kristumi. Pasninkas ir malda mums primena, kad pasaulyje yra daug skausmo ir nevilties, nes Kristaus malonės žinia vienur dar nepažinta, kitur – primiršta, o dar kai kur – išmainyta į šios dienos trumpalaikius džiaugsmus, tariamą amžiną jaunystę ir beribį turto vaikymąsi.

Jubiliejiniai Gailestingumo metai šio sekmadienio Evangelijoje gražiai suskamba skatinančia gaida – būti gailestingiems vienas kitam. Nevaisingo figmedžio palyginime sodininkas meldžia šeimininko duoti laiko ir tikėti nevykusiu figmedžiu. Mes lygiai taip pat kiekvienas esame kviečiamas dovanoti gailestingumą, atleidimą ir ramybę, o tuo pačiu mokėti tai priimti iš kitų, nes vienintelis neišsenkantis gailestingumo, atleidimo ir ramybės šaltinis yra Jėzus.

Tikrai nenusivilsime, jei gyvenimo rūpesčių ir darbų rate surasime laiko atsidūsėjimui: „Jėzau, pasitikiu Tavimi!“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode