Parama dėkojame




Sprogimas

Italija. Išplėsta šeimų piligrimystė

italijaNacionalinė piligrimystė „Šeimos už seimas“ Italijoje šiemet išplečiama į visas krašto vyskupijas, taip pat į Šveicariją. Renginys rugsėjo 11 dieną įvyks žinomose Marijos šventovėse visuose pusiasalio regionuose.
Pompėjos, Loreto, Sirakūzų Marijos šventovės garsėja toli už Italijos ribų. Mažiau žinomos Kaljario Gero oro Marijos (Sardinija), Lokarno Akmens Marijos (Šveicarija), ar Kapurso Šulinio Marijos (Apulija) šventovės. Jos ir dar keturiolika daugiau ar mažiau žinomos Marijos šventovės Italijoje rusėjo 11-ąją bus keturioliktosios nacionalinės piligrimystės „Šeimos už šeimas“ centrai. Piligrimystės rengėjai – Italijos vyskupų konferencijos šeimos pastoracijos skyrius, Nacionalinis šeimų asociacijų forumas ir „Atsinaujinimas Šv. Dvasioje“ praneša, kad vienas iš pagrindinių šių metų piligrimystės tikslų – pasirengti dešimtajam Pasauliniam šeimų susitikimui 2022 m. birelio 22-26 d. Romoje.
Į daugelį krašto Marijos šventovių išplėsta piligrimyste bus siekiama bendruomeniškai atsiliepti į dabartinę krizę ir kitus šeimoms ir vietinėms Bažnyčioms iškilusius iššūkius. Piligrimystės „Šeimų rožinis“ suburs visas kartas –senelius, tėvus ir vaikus, pagrindines piligrimystės Mišias aukos regioninės vyskupų konferencijos įgaliotas vyskupas. Marijos globai bus pašvestos šeimos ir naujus mokslo metus pradedantys moksleiviai. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode