Sprogimas

Pelenų Trečiadienio pamaldomis prasidėjo Gavėnios laikotarpis

Vasario 10 d., Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijoje Pelenų Trečiadienio pamaldomis buvo iškilmingai pradėtas Gavėnios laikotarpis. Pelenų Trečiadienio šv. Mišias aukojo Telšių vyskupo augzliaras Linas Vodopjanovas. Sakydamas homiliją vyskupas išryškino maldos, pasninko ir išmaldos, šių trijų gerųjų darbų vykdymo svarbą, Gavėnios metu, kuri augina mus, kaip atviros širdies asmenis kiekvienam sutiktajam.

Ganytojas taip pat kalbėjo apie tai, kad geruosius darbus būtume linkę daryti matomus tik Viešpačiui, nesitikint gauti atlygio ar pagyrimo iš aplinkinių. Tariant žodžius „Atsiverskite ir tikėkite Evangelija“, kiekvieno tikinčiojo galva buvo pabarstoma pelenais, taip primenant jo laikinumą ir poreikį nuolat ir vis iš naujo atsiversti, atnaujinti savo tikėjimą, susitiprinti ryšį su Kūrėju, taip pat kaip atgailos, pasninko pradžios ir tyro nusižeminimo prieš Dievą simbolis.
Pasibaigus pamaldoms 40 dienų kelionę į šv. Velykų paslaptis tik prasidėjo. Tad visiems tikintiesiems linkime vaisingos, turiningos, kupinos susikaupimo ir ramybės kelionės į Prisikėlimo džiaugsmą!

M. D. Palmaityte

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode