Sprogimas

Pandemija Kolumbijoje. Kidbo vyskupas prašo gelbėti gyvybes

kidboJuan Carlos Barreto, Kidbo vyskupas, diecezijos portale pranešė, kad dėl sparčiai plintančio koronaviruso nuo birželio 21 d. buvo nuspręsta uždaryti visas parapines bažnyčias vyskupijos teritorijoje Čoko departamente, Kolumbijos šiaurės vakaruose, pasienyje su Panama.

Užsikrėtimo atvejų daugėja, bet trūksta prevencijos ir gydymo. Institucijų priemonės nenuoseklios, netgi galinčios paaštrinti sveikatos krizę. Ji jau apsunkinta normų nepaisančios visuomenės dalies, patikino ganytojas. Jis paprašė vyriausybės atstovų ugdyti visuomenę gerbti sveikatos normas, gerbti ir griežtai laikytis nuo COVID-19 mirusių asmenų laidojimo protokolų ir sustiprinti sveikatos apsaugos sistemą, kad būtų išgelbėta kuo daugiau žmonių gyvybių. Vyskupas taip pat kreipėsi į visuomenę prašydamas, kad šie atmestų vadinamųjų antivakserių raginimus, tokius kaip dalyvavimas pasilinksminimų vietose ir šeimų šventėse, kurie tapo viena iš pagrindinių užkrato plitimo priežasčių.

Kolumbijos vyskupas nurodė iki liepos 4 d. uždaryti visas vyskupijos parapijų bažnyčias, pakvietė tikinčiuosius dalyvauti Eucharistijoje nuotoliniu būdu (per televiziją ir internetą), kunigams liepė nelankyti kaimo bendruomenių ir nedalyvauti susitikimuose, taip pat uždraudė laidotuvių apeigas namuose ir gatvėse, gedulingos apeigos Kidbo mieste leidžiamos tik katedroje. Jei artimieji nesilaikys šių normų, kunigai turės atsisakyti dalyvavimo laidotuvėse. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode