Sprogimas

„Štai kodėl vyras paliks savo tėvą ir motiną ir glausis prie žmonos, ir du taps vienu kūnu. Taigi jie – jau nebe du, o vienas kūnas“ (Mk 10, 7–8)

Pirmojo spalio mėnesio sekmadienio Evangelijos pagal Morkų skaitinys primena mums amžinus šeimos klausimus: koks turi būti tarpusavio sugyvenimas ir kaip spręsti šeimoje kylančias krizes. Jėzus skelbia revoliuciją: visi Mozės suteikti leidimai parašyti žmonai skyrybų raštą yra tik vyro širdies kietumas ir daugiau jokiu būdu nebeleistinas žmonių elgsenos paprotys. Atminkime, kad spalio mėnesio pirmo sekmadienio Evangelijoje Jėzus yra užklumpamas fariziejų, kurie ateina tik su vienu tikslu – spęsti Jam pinkles.

Iš tiesų, pats Jėzus nėra pasmerkęs nei vieno žmogaus, esančio vienoje ar kitoje nuodėmės būklėje, tačiau Jėzus kiekvienam savo gyvenimo kelyje sutiktam žmogui primindavo sakydamas, kad šis eitų savo gyvenimo keliu toliau, bet daugiau nebenusidėtų!

Kartą, kai Henry Ford šventė auksinį santuokos jubiliejų, atskleidė savo tvirtos ir laimingos santuokos paslaptį: „Kodėl man sekasi šeimoje ir versle? Tiek šeimoje, tiek ir versle yra viena ir ta pati priežastis – aš nelakstau nuo vieno modelio prie kito. Aš tiesiog tikiu, kad galima iki begalybės tobulinti vieną ir tą patį modelį!“

Pabaigai patarimas tėvams, uošviams ir kitiems jaunų šeimų artimiesiems.

     Kartą jauna, tik trejetą mėnesių santuokoje gyvenanti šeima pateko į ginčų sūkurį. Jauna žmona paskambino telefonu savo tėvams: „Mamyte, aš jo nekenčiu. Mes turėjome bjaurų ginčą. Tėveli, aš noriu grįžti namo.“ Tada atsiliepė tėvas: „Dukrele, čia ne tavo namai. Ar laimėje, ar varge tu jau turi savo namus. Daryk viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad tavo nauji namai kuo greičiau sušiltų ir taptų tikrais tavo namais.“ Taip – tėvų meilė savo vaikams būtina ir reikalinga, bet, kai ateina laikas, reikia mokėti juos kaip paukščius paleisti ir suteikti progą išmokti skristi.

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Airija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode