Sprogimas

Viekšnių skyriaus moksleivių komanda nugalėjo respublikinėse varžytuvėse

vieksniaivazrzGruodžio 13 d. Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus mokinių komanda dalyvavo Lietuvos mokinių neformalaus ugdymo centre vykusiose etnokultūros projekto „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ respublikinėse varžytuvėse ir laimėjo I vietą.

Projekto „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ tikslai: supažindinti mokinius su regionų papročiais, skatinti rūpintis lietuvybe, etnine kultūra, tarmėmis, ugdyti supratimą apie šventes, jų tradicinius patiekalus, ruošimą bei pateikimą, skatinti giliau suvokti savo tapatumą, perimti patirtį, formuoti nuostatas gerbti ir puoselėti tradicijas, padėti išsaugoti, populiarinti ir skleisti informaciją apie kulinarijos paveldą.

Šių metų tema buvo „Šeimos šventės“. Profesijos mokytoja Geleta Gelvinauskienė kartu su muzikos mokytoja Milda Teniene pasirinko krikštynų tematiką. Viekšnių skyriaus moksleiviai: antrakursės Monika Gabalytė, Eligija Eičinaitė, pirmakursiai Toma Garalytė, Kristalė Šimkutė, Armandas Riauka ir Karolis Kaminskas, atlikdami pirmąją užduotį, suvaidino krikštynų šventę. Antroji užduotis – stalo pristatymas, kur mokiniai turėjo nuotaikingai pristatyti tris patiekalus ta pačia tema. Moksleiviai kartu su mokytoja G. Gelvinauskiene pagamino girą, virė „beigelius“ ir iškepė „bobą“. Šie patiekalai senovėje būdavo svarbiausi krikštynose. Pagrindinė užduotis – labai gražiai, raiškiai viską išpasakoti žemaičių tarme.

Iš I etape dalyvavusių 15 komandų į II etapą buvo atrinktos 6 komandos, tarp jų – ir Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus, kuri šiame etape aplenkė konkurentus ir laimėjo garbingą I vietą.

Esame dėkingi mokyklos direktorei Tatjanai Kinčinienei už suteiktą galimybę nuvykti į šias respublikines varžytuves, taip pat visiems prisidėjusiems prie pergalės šiose varžytuvėse.

Mokyklos archyvo nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode