Sprogimas

Mažeikių muziejuje veikia dvi naujos parodos

Mažeikių muziejus savo ekspozicijų sales užpildė Vilniaus dailės akademija I Telšių fakultetas absolventų kūrybos darbais. O spalio 12 -ąją muziejuje pristatyta paroda „Kulno užkerėjimas“.

Abi parodos veiks iki gruodžio 3 d.

Absolventų darbai

Didžiausioje Mažeikių muziejaus salėje įsikūrusi paroda apima plačią temų įvairovę, išaugančią iš kiekvieno bakalauro individualių patirčių, domėjimosi šaltinių ir tyrinėjimų. Nuo psichologinių individo būsenų, laiko sampratos kvestionavimo, vyno sampratos iki asmeninės slėptuvės ar interaktyvaus Juodkrantei skirto objekto. Plataus diapazono ir vientiso kūno neturinčią ekspoziciją apjungia Vilniaus dailės akademijos Telšių fakultete gimusi ir pradėjusi bręsti jaunoji menininkų karta, kurių darbais, pasiekimais, įgytomis žiniomis ir pasakojamais naratyvais norisi garsiai dalintis.

Parodos dalyviai ir studijų programos: Metalo menas ir juvelyrika – Lukas Tomkus, Jonė Bubinaitė, Lukas Juzumas, Viktorija Golikova, Deimantė Kiesutė, Emilija Odminytė-Aglinskė. Baldų dizainas ir restauravimas – Guoda Morkūnaitė-Norvilienė, Saulė Šiušaitė, Emilija Lendraitytė-Timinskė. Skulptūra – Algimantas Vaitiekūnas, Kristina Savikevičiūtė.

Apie vestuves

Parodos atidarymo metu svečius pasveikino muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris, savo prisiminimais pasidalino žinomiausias Mažeikių krašto piršlys Juozapas Kukštas. Fotografai Daiva Gečienė, Paulius Giedraitis, Laura Embavičienė pasidalino savo mintimis apie vestuves, šiuolaikinę vestuvinę fotografiją.

Mažeikių muziejaus archyvo nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode